Ingrediënten voor 2 personen : 2 kwartels, 1 rode biet, 1 appel, citroensap, 2 slp yoghurt, 1 klp mierikswortel, 1 slp mayonaise, (koriander poeder, komijnpoeder, nootmuskaat, 4 kruiden) van elk een mespunt en dit mengen, 1 slp honing, rucola, rode biet scheuten, bieslook, olijfolie, boter.
Koken is mijn passie. Recepten voor iedere dag maar ook voor feestdagen
dinsdag 23 november 2021
Kwartel met appel en rode biet salade.
Lamsbout met muntsaus en aubergine.
Ingrediënten voor 2 personen : 500 gr lamsbout met been, 4 takjes munt, 1 dl witte wijn, 2 dl bruine fond, 1 slp witte wijnazijn, 1 wortel, 2 takken bleekselder, 1 ui, 2 takjes rozemarijn, 1 teentje look, 1 aubergine, 1 tomaat, peper, zout, boter, olijfolie,
Hasselback aardappelen met spek.
Ingrediënten voor 4 personen : 4 aardappelen van ongeveer 160 gr, 6 sneden gerookt spek, 1 slp Provençaalse kruiden, grof zeezout, 120 gr boter.
Pompoen, wortel en zoete aardappelsoep.
Ingrediënten : 300 gr geschilde en in stukken gesneden pompoen, 300 gr geschilde en in stukken gesneden wortel, 300 gr geschilde en in stukken gesneden zoete aardappel, 1 klp gemberpoeder, 1 stengel citroengras, 2 ajuinen, 1 teentje look, 4 dl kokosmelk, 2 slp olijfolie, 1,250 lt groentenbouillon, pili pili naar smaak, kerriepoeder naar smaak, peper, zout.
maandag 22 november 2021
Hertenfilet met saus van bruine leffe.
Pannetje spruiten met champignons.
Aardappelgebak met spinazie.
Ingrediënten voor 2 pers. : 500 gr aardappelen (bintjes), 50 gr geraspte emmentaler, 50 gr boter, 1 ui, 1 ei, 200 gr spinazie, 1 teentje look, 150 gr mascarpone, zout, peper, nootmuskaat.
zondag 21 november 2021
Confituur van vijgen, pruimen, walnoten en rode wijn.
Ingrediënten : 4 vijgen, 350 gr ontpitte rode pruimen, 1 kaneelstok, 1 limoen, 1 sinaasappel, 50 gr walnoten, 240 gr geleisuiker maxi fruit, 1 dl rode wijn.
Grieffilet met soja-mosterdsaus.
Ingrediënten voor 2 personen : 350 gr grietfilet, 1 tomaat, 3 slp mosterd, 3slp sojasaus, 2 slp olijfolie, zwarte peper, ½ courgette, ½ gele paprika, 6 champignons.
Parelhoen met butternut en zoete aardappel
Ingrediënten voor 2 personen : 2 à 3 parelhoenbouten, 1 grote rode ui, 400 gr zoete aardappel, 400 gr krielaardappelen, 400 gr butternut, 1 teentje look, 1 dl kippenbouillon, 1 klp raz el hanout, olijfolie, peper en zout.
1) De krieltjes wassen en in 2 snijden.
2) De butternut schillen en in niet te grote stukken snijden.
3) De zoete aardappel schillen en in niet te grote stukken snijden.
4) De krieltjes en de zoete aardappel 3 à 4 minuten koken.
5) De rode ui pellen en in fijne schijfjes snijden.
6) Oven voorverwarmen op 200°.
7) Alle groenten te samen in een kom doen, besprenkelen met olijfolie, kruiden met de raz el hanout, peper en zout en de fijn gesnipperde look. Alles goed mengen.
8) Een ovenvaste schotel inwrijven met olijfolie en de groenten erin doen. Gedurende 10 minuten in de oven plaatsen.
9) De bouten inwrijven met olijfolie, kruiden met zout en peper en raz el hanout. De bouten boven op de groenten doen en nog eens 10 minuten in de oven. De kippenbouillon in de schotel gieten en dan de oven verminderen op 170°, de schotel afdekken met aluminium folie en nog eens 45 à 55 minuten in de oven laten.
10) De oven op grill zetten en 3 à 4 minuten grillen tot de bouten mooi bruin zijn.
zaterdag 20 november 2021
Scampi met risotto en courgette.
Ingrediënten 2 pers. : 12 à 16 scampi, 1 courgette, 1 sjalot, 1 teentje look, 200 gr risotto rijst, 25 gr geraspte emmentaler, 7 dl garnalenfumet, 30 gr boter, olijfolie, peper, zout, garnalenpoeder (facultatief).
Risotto van pastinaak en rozemarijn.
Ingrediënten voor 2 personen : 450 gr pastinaak, 3 slp olijfolie, 2 sjalotten, 25 gr boter, 1 slp fijngehakte rozemarijn, 1 takje rozemarijn, 150gr risottorijst, 25 gr geraspte parmezaan, 2 slp mascarpone, 1 kleine ui, 5,5 dl water, 0,75 dl volle melk, peper en zout.
Hartige broodpudding met spek en courgette.
Ingrediënten : 100 gr oud brood, 2 eieren, 1 dl melk, 1,5 dl room, 50 gr spek, ½ courgette, 50 gr geraspte emmentaler, peper, zout, rozemarijn
Preirolletjes met ham, saus met 2 kazen en komijn.
Ingrediënten voor 2 personen : 3 grote preiwitten, 30 gr bloem, 30 gr boter, 5,5 dl melk, 75 gr blauwe kaas, 75 gr geraspte emmentaler + extra om op te schotel te strooien, 1 klp komijn.
Yoghurt en room met amarena kersen.
Ingrediënten voor 2 personen : 0,5 lt yoghurt, 1 dl room, 300 gr amarena kersen, 4 dikke plakken cake met vanille, 1 vanillestok, 1slp agave siroop, 2 bolletjes vanille-ijs.
Cake met vanille.
Ingrediënten : 200 gr boter, 180 gr suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 1 klp vanille-extract, 2 eieren, 1 dl melk, 200 gr zelfrijzende bloem, ½ klp natrium bicarbonaat.
2) De suiker en de vanillesuiker er onder mengen. Ongeveer 3 à 4 minuten mengen.
3) De eieren 1 per 1 bijvoegen en goed mengen zodanig dat het mengsel de eieren goed opneemt.
vrijdag 19 november 2021
Wrap lasagne met gehakt, chorizo, spinazie en dragon.
Ingrediënten : 6 à 8 wraps, 75 gr chorizo, 300 gr gemengd gehakt, 400 gr spinazie gespoeld en drooggezwierd, 1 ui, 1 teentje look, 3 takjes dragon, 3 tomaten, 40 gr boter, 40 gr bloem, 150 ml melk, 250 ml groentenbouillon, 100 gr geraspte emmentaler, peper, zout, nootmuskaat, olijfolie.
Mechelse koekoek met geroosterde groenten.
Ingrediënten : 1 Mechelse koekoek, 1 broccoli, 1 rode paprika, 1 rode ajuin, 8 à 10 krielaardappelen, 2 wortels, tijm, laurier, rozemarijn, salie, olijfolie, kippenkruiden, boter.
Tagliata van hert, knolselderzalf en broccoli.
Zeetong meunière met champignons.
Ingrediënten voor 2 personen : 2 zeetongen, 250 gr champignons, ½ limoen, 5 ansjovis filets, 1 handvol gehakte bladpeterselie, boter, peper.
Burrata met avocado en chorizo.
Ingrediënten 2 pers. : 1 bol burrata, 50 gr chorizo, ½ sla, 1 avocado, 2 tomaten, 1 slp gefrituurde ajuintjes.
Karnemelksmeus met erwtjes, grijze garnalen, zachtgekookt eitje, rucola en hazelnootboter.
Ingrediënten 2 pers. : 400 gr bloemige aardappelen, 150 gr handgepelde gepelde grijze garnalen, 125 gr erwtjes (diepvries), 1 handvol rucola, 2,5 dl karnemelk, 2 eieren, 80 + 25 gr boter, peper, zout, nootmuskaat
Tartiflette met prei en Breydelspek.
De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten
-
Ingrediënten voor 8 rolletjes : 8 sneden gekookte ham, ½ bloemkool, 100 gr mascarpone, 1 klp gehakte rozemarijn, 60 gr geraspte emmentaler, ...
-
Ingrediënten : 2 plakken bladerdeeg, 2 dooiers+1 slp melk mengen om te doreren, 1 boon of amandel of popje Voor de patissière creme : 2 doo...
-
Ingrediënten voor 8 personen : kruimeldeeg , 5 dl melk, 2,5 dl room, 115 gr suiker, 100 gr dooiers , 50 gr maïzena. 1) Het kruimeldeeg ber...
-
Ingrediënten : 500 gr bloem T45 of 00, 2 dl melk, 75 gr suiker, 1 ei, 1 dooier, 140 gr gesmolten koude boter, 25 gr gist, 8 gr zout, kaneel...
-
Ingrediënten : 160 gr rijstgriesmeel, 1 lt melk, 4 eieren, 140 gr suiker, 125 gr rozijnen, schil van ½ citroen (enkel het geel), boter om sc...
-
Ingrediënten voor 4 personen : 8 witloof stronken, 8 sneetjes gerookt spek, 150 gr jonge spinazieblaadjes, 50 gr Brugse Blomme, klontje bote...
-
Ingrediënten : 300 gr kippenfilet, 4 sneden gekookte ham, 650 gr witloof, 1 slp olijfolie, klontje boter en boter om de vorm in te smeren, p...
-
Ingrediënten : 350 gr kippengehakt, gehaktkruiden , 1 ei, 1 slp paneermeel, 250 gr mascarpone, 60 gr gemalen emmentaler, 2 takjes dragon, 3...
-
Ingrediënten 6 stuks : 1 kg bloem (1 kg Frans krokant Aveve of T65 of Farine de tradition Française), hier heb ik een mengeling van 800 gr ...
-
Ingrediënten voor 5 hapjes : 3 grote broccoliroosjes, 5 scampi, currypoeder, 2 à 3 slp room, olijfolie, peper en zout, bladpeterselie. 1. D...