zondag 5 december 2021

Broodje met rode pesto en rauwe ham.

Ingrediënten voor 2 broodjes : 1 klein stokbrood in 2 gesneden, 2 slp rode pesto, 4 sneden rauwe ham, 1 slp parmezaan schilfers, 10 meerkleurige mini tomaten, olijfolie, 2 slp pesto van zongedroogde tomaten



1. De broodjes in de lengte in 2 snijden.
2. De tomaatjes in schijfjes snijden.
3. De olijfolie warmen en de broodjes met de binnenkant licht bruin bakken.



4. De broodjes inwrijven met de pesto, bedekken met 1 snede rauwe ham.
5. Garneren met de tomatenschijfjes en de parmezaan.

zaterdag 4 december 2021

Pesto van basilicum

Ingrediënten : 1 bussel basilicum, 1 handvol bladpeterselie, 3 teentjes look, 75 gr pijnboompitten, 75 gr parmezaan, 2,5 dl olijfolie.

  1. De harde steeltjes van de peterselie en de basilicum verwijderen. De kruiden wassen.

  2. De pijnboompitten roosteren en laten afkoelen.

  3. Al de ingrediënten uitgenomen de olijfolie in de blender doen. Blenderen. Dan de olijfolie bijvoegen en nogmaals blenderen tot een gladde pesto. Kruiden met peper en zout.

 

Boterham met omelet, rauwe ham, cheddar en pesto.

Ingrediënten voor 2 personen : 4 eieren, 1 slp pesto van basilicum, 4 sneden brood, 4 sneden rauwe ham, 100 gr cheddar, 10 champignons in fijne sneetjes, veldsla.



1) De sneden brood 1 minuut in de rooster of eventjes in de oven. Het mag niet gekleurd zijn.
2) 4 dunne omeletten bakken.
3) De champignons bakken, kruiden met peper.


4) Grill van de oven aanzetten.
5) De sneden brood inwrijven met pesto, dan de omelet er op doen, dan de champignons, nu een sneetje ham en de geraspte cheddar. Wat olijfolie over besprenkelen en kruiden met peper.



6) Onder de grill zetten tot het mooi gekleurd is.
7) Garneren met de veldsla.

Gehaktbroodje met Breydel spek en Passendale kaas.

Ingrediënten : 3 à 4 pers. : 400 gr gehakt, 150 gr Breydel spek in blok, 150 gr Passendale kaas in een blok, 1 ei, paneermeel, peper, zout, boter, 1 takje rozemarijn, 2 sjalotten.



1. Het zwoerd van het spek verwijderen en in blokjes snijden.
2. De kaas in blokjes snijden.
3. De rozemarijn spoelen, blaadjes afritsen en fijn snijden.
4. De sjalot pellen en in fijne reepjes snijden.



5. Een ovenschotel inwrijven met boter.
6. Oven verwarmen op 170°.
7. Het gehakt mengen met het ei, de paneelmeel, spek, kaas en rozemarijn. Bijkruiden met peper en zout.
8. Een broodje vormen met het gehakt en in de ovenschotel leggen. Een paar klontjes boter op het gehakt leggen. De sjalotjes rond het gehakt leggen.



9. Gedurende 45 à 50 minuten in de oven plaatsen.
10. Uit de oven halen en dikke plakken snijden. Garneren met enkele gebruinde sjalotten.

Portobello's gevuld met champignons.

Ingrediënten voor 3 stuks : 3 portobello's, 250 gr champignons, 75 gr geraspte emmentaler, 1 klp gehakte dragon, 20 cl room, boter.




1. De champignons borstelen en in schijfjes snijden.
2. Boter warmen en de portobello's aanbakken aan beide kanten. Kruiden met peper en zout.
3. De portobello's in een beboterde ovenvaste schaal schikken.




4. De champignons schijfjes in boter bakken. Kruiden met peper en zout. Room bijgieten en laten inkoken. De dragon er onder mengen.
5. Oven verwarmen op 180°.
6. De portobello's opvullen met de champignonschijfjes en bestrooien met de geraspte emmentaler.
7. De schotel gedurende 10 minuten in de oven plaatsen en nu nog een 2 tal minuten onder de grill.
8. Als de portobello's mooi lichtbruin gegratineerd zijn uit de oven nemen.
Lekker met een steak.

Frittata met kalkoenworst en prei.

Ingrediënten voor 2 personen : 4 eieren, 1 kalkoenworst van 200 gr, 200 gr krielaardappelen, 2 prei, 1 kleine rode ui, 1 klp gedroogde tijm, 1 slp gehakte peterselie, 40 gr geraspte parmezaan, olijfolie, peper, zout, basilicumblaadjes (facultatief).



1. De aardappelen wassen, koken, pellen en in 2 snijden.
2. De prei van de buitenste bladeren ontdoen en het groenste gedeelte afsnijden. Wassen en in halve ringen snijden.
3. Rode ui pellen en fijn snipperen.



4. Een beetje olijfolie verwarmen en de ajuin en de prei fruiten gedurende 10 minuten. Kruiden met peper en zout. Indien nodig een klein beetje water bijvoegen.
5. Oven voorverwarmen op 170°.
6. De eieren opkloppen met de peterselie, tijm, parmezaan, peper en zout.



7. In een pan olijfolie verwarmen, aardappelen en de saucisson schijfjes bakken. Prei er gelijkmatig over verdelen en de eieren er over gieten.
8. De pan gedurende 15 minuten in de oven plaatsen.
9. De pan uit de oven nemen. De zijkanten goed losmaken en omdraaien op een schotel.
10. Garneren met de basilicumblaadjes.

Eiersalade met witloof, veldsla en witte bonen.

Ingrediënten voor 2 personen : 3 eieren, 3 stronken witloof, 1 klein blik witte bonen (200 gr), 1 slp mayonaise, 1 slp yoghurt, 100 gr veldsla, 1 slp gehakte bieslook.
Voor de garnering : enkele sprietjes bieslook en een lepel mayonaise.



1) De eieren 9 minuten koken. In koud water leggen en pellen. In 8 snijden.
2) Witloof wassen, harde gedeelte uithalen, in de lengte in 4 snijden en in stukken van 1cm snijden.
3) Witte bonen spoelen.
4) Veldsla wassen en het onderste gedeelte verwijderen.



5) De mayonaise mengen met de yoghurt en de bieslook.
6) Het witloof, mengen met de veldsla en de witte bonen.
7) In een slakom onderaan de mayonaise, daar op de gemengde salade en nu de eieren. Nog garneren met een lepel mayonaise en enkele sprietjes bieslook.
8) Juist voor het serveren alles goed mengen.

Everzwijnkotelet met groenten hutsepot.

Ingrediënten voor 2 personen : 500 gr everzwijnkotelet, 4 aardappelen, 1 ui, 1 preistengel, 2 selderstengels, ¼ groene kool, 3 wortels, 1 raap, tijm, laurier, rozemarijn, peper en zout, boter.



1) De aardappelen, wortels, en raap schillen en in stukken snijden.
2) De ajuin pellen en in rondellen snijden.
3) De prei en de selder wassen en in stukken snijden.
4) De savooie grof snijden.
5) E en kruidentuiltje maken met de tijm, laurier, rozemarijn (bouquet garni).



6) Klontje boter smelten en de ui erin laten zweten, dan de aardappelen en de wortel bijdoen, na 3 tal minuten de rest van de groenten en de bouquet garni bijvoegen en nog een 3 tal minuten alles te samen laten sudderen zonder te laten kleuren. Indien nodig een bodempje water bijdoen.
7) Nu 2 dl water bijdoen en 20 à 25 minuten laten sudderen met deksel. Kruiden met peper en zout.
8)Ondertussen de koteletten bakken in klontje boter.
9) Hutsepot in het midden van het bord schikken, er de kotelet opleggen en smakelijk.

Mosselen met witte vis, groenten en quinoa.

Ingrediënten 2 pers. : voor de mosselen : 1 kg mosselen, 1 ui, 1 tak groene selder, 1,5 dl water, 1,5 dl witte wijn, tijm, laurier, peper, zout, klontje boter.
200 gr witte vis (kabeljauw, pladijs, schelvis enz…), 1 sjalot, 1 teentje look, 1 prei, 3 takjes bleekselder, 2 wortels, olijfolie, zout, peper, boter, 1 capsule saffraan.

1. Voor de mosselen : de ui pellen. De groene selder spoelen. De groenten grof snijden. De mosselen goed spoelen. Klontje boter smelten. De groenten, tijm, laurier in de pot doen en 5 minuten fruiten. De witte wijn en het water bijgieten en aan de kook brengen. Mosselen bijvoegen, kruiden met peper en zout en met deksel koken. Van zodra de mosselen open zijn van het vuur nemen. De mosselen uit de schelp nemen, vocht zeven en over de mosselen gieten.

2. Quinoa bereiden zoals vermeld op de verpakking.
3. Pel de look en de sjalot en snipper fijn.
4. Prei in de lengte in 2 snijden en spoelen. In dunne ringen snijden.
5. Bleekselder spoelen, dikke draden verwijderen. In reepjes snijden.
6. Wortels schillen en in dunne schijfjes snijden.
7. Olijfolie warmen en sjalot, look fruiten. Prei, bleekselder en wortel en bijvoegen. Bevochtigen met het mosselvocht zonder de mosselen. Kruiden met peper, zout en saffraan. Zachtjes 10 minuten laten garen. Gare quinoa onder het groentenmengsel mengen alsook de mosselen.
8. Vis in kleinte porties verdelen en bakken in boter. Kruiden met peper en zout.
9. In een diep bord het quinoa-groentenmengsel schikken. Daarop de vis verdelen.

Scampi met rode paprika en tomatensaus.

Ingrediënten voor 2 pers.: 12 à 14 scampi, 2 tomaten, 1 rode paprika, 1 ui, 1 teentje look, 1 slp gehakte peterselie, 2 dl room, ½ klp gerookte paprikapoeder, ½ klp kerriepoeder, 70 gr tomatenpuree, peper, zout, olijfolie, 2 dl groentebouillon, 200 gr rijst.



1. De rijst koken zoals vermeld op de verpakking.
2. De tomaten emonderen. Pellen, In 4 snijden. Zaadjes uithalen en het vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
3. De ui en de look pellen en fijn snipperen.



4. De rode paprika schillen, in 4 snijden, zaadjes uithalen en in blokjes snijden.
5. De scampi pellen en het darmkanaal uithalen.
6. 2 slp olijfolie verwarmen. De ui en de look fruiten, paprika blokjes bijvoegen en 2 à 3 minuutjes meestoven, tomatenpuree bijvoegen en eventjes meebakken. Bouillon bijgieten en zachtjes gedurende 5 minuten laten pruttelen.
7. Scampi en de room bij de tomatensaus doen en kruiden met peper, zout, paprikapoeder en kerrie. Nogmaals 4 à 5 minuten zachtjes laten sudderen.
8. In een diep bord wat rijst schikken. Errond de scampi dresseren en garneren met de saus en de gehakte peterselie.

Rosbief met sjalottensaus.

Ingrediënten voor 2 personen : 400 gr rosbief, 3 grote sjalotten, 1 dl rode wijn, 2 slp cognac, 3 dl bruine fond, zout, peper, klontje boter, 3 blaadjes laurier.



1) De oven voorverwarmen op180°.
2) De sjalot pellen en in heel fijne reepjes snijden.
3) De boter warmen en het vlees aan alle kanten bruin bakken. Kruiden met peper en zout. In een ovenvaste schotel leggen en verder 15 à 17 minuten bakken in de oven.



4) Ondertussen de sjalot laten kleuren in dezelfde pan waar het vlees in gebakken is. Indien nodig nog een klontje boter bijvoegen. Laurier bijvoegen alsook de cognac. Laten verdampen en de rode wijn en de bruine fond bijvoegen. 10 à 12 minuten laten inkoken.
5) Het vlees uit de oven nemen en een 10 tal minuten onder aluminium folie laten rusten. Dan in mooie plakjes snijden.
6) Mooi schikken op een bord met een beetje saus.

vrijdag 3 december 2021

Kippenfilet gevuld met prei en witloof, roomsaus met oesterzwammen.


Ingrediënten voor 2 personen : 500 gr kippenfilet, 1 grote stengel preiwit, 2 stronken witloof,
250 gr oesterzwammen, 1 klp gehakte dragon, ½ klp gehakte rozemarijn, ½ klp gehakte salie,
1 klp gehakte tijm, 1 teentje look, 20 gr geraspte parmezaan, 1 dl room, 2 dl kippenbouillon,
1 slp paneermeel, boter.



1) Oven voorverwarmen op 175°.
2) De kippenfilet opensnijden, tussen 2 plastiek folies leggen en plat kloppen.
3) De prei en de witloof wassen en in fijne stukjes snijden. De look fijn snipperen. Dit stoven gedurende 10 minuten in een klontje boter. Van het vuur nemen en de helft van de kruiden, de parmezaan en het paneermeel eronder mengen. Kruiden met peper en zout.



4) 50 gr malse boter mengen met de rest van de kruiden, peper en zout.
5) De kippenfilets inwrijven met de malse kruidenboter.
6) De helft van het groentenmengsel op de kippenfilets leggen en mooi oprollen. Opbinden met keukentouw.



7) Bovenop de kippenrol enkele klontjes boter leggen. 25a 30 minuten in de oven bakken.
8)Oesterzwammen in stukjes verdelen en aanbakken. Kruiden met peper en zout.
9) De rest van het groentenmengsel fijn mixen met 2 dl kippenbouillon, room bijgieten en bij de oesterzwammen voegen. Tot aan het kookpunt brengen.
10) De kippenrollen mooi versnijden in plakken. Niet te dun snijden.
11) Opdienen met de oesterzwammen saus.

Gehaktballetjes met saliepesto, mozzarella en tomatensaus.

Ingrediënten : 350 gr gehakt, 2 slp saliepesto, 6 mini mozzarella balletjes, 1 ei, 1 slp paneermeel, 180 gr spaghetti, 3 dl tomatensaus, olijfolie, peper, zout.


1. De spaghetti koken zoals vermeld op de verpakking. Afgieten.
2. Het gehakt mengen met het ei en de paneermeel. Kruiden met peper en zout.



3. Het gehakt verdelen in 6 porties en een beetje platslaan. In het midden een toefje pesto doen met er op een mozzarellabolletje. Het gehakt dichtvouwen en ballen vormen.
4. De boter warmen en de balletjes op zacht vuur bakken.
5. De spaghetti met de tomatensaus opwarmen.



6. De balletjes voorzichtig in 2 snijden.
7. Op een bord wat spaghetti schikken, Er op en errond halve balletjes.
8. Garneren met nog wat pesto.

Saliepesto

Ingrediënten : 75 gr salie, 3 teentjes look, 150 gr amandelpoeder, 120 gr parmezaan, 1 limoen of citroen, 3 à 3,5 dl olijfolie, gedroogde chilipeper, zout.

1) De salie goed wassen en de blaadjes van de stelen doen.
2) De look pellen
3) De citroen persen.
4) Alle ingrediënten uitgenomen de olijfolie in de blender doen en langzaam de olijfolie al mixend bijvoegen. De pesto mag niet te lopend zijn.
5) Afkruiden met chilipeper en zout.

Tip : Een olijfolie gebruiken van goede kwaliteit en die niet te bitter is.
Heel goed te bewaren in de diepvries.

Eenvoudige appeltaart.

Ingrediënten : 1 plak bladerdeeg (te koop in elke supermarkt), 4 Jonagold appels, 140 grs suiker, 4 eieren, 250 ml room 35%, 1 klp vanillebloem, 3 soeplepels abrikozen confituur, 1 lepel water.
Bakvorm van 28 cm.

1) Oven verwarmen op 180°.
2) Bakvorm inwrijven met boter en bloem instrooien. Overtollige bloem uitkloppen, of bakpapier gebruiken. Bladerdeeg inleggen. Bladerdeeg goed inprikken. Op het bladerdeeg bakpapier leggen en daarop bakparels of gedroogde erwten strooien. In oven 14 minuten bakken (blind bakken). 10 minuten laten afkoelen.

3) De eieren, suiker, room, vanillebloem goed mengen.
4) Ondertussen de appels schillen en in kleine blokjes snijden.
5) De taart opvullen met de appels en het eimengsel er over gieten
6) 40 minuten bakken in oven op 175°.
7) Uit de oven nemen, 10 minuutjes wachten en dan de taart uit de vorm nemen.

8)De abrikozen confituur mengen met de lepel water en opwarmen. Over de taart doen met borsteltje.

Kalfsstoofschotel met groentjes.

Ingrediënten voor 2 pers. : 400 gr kalfsstoverij, 200 gr groene boontjes, 4 wortels, 12 krielaardappelen, 1 ajuin, 1 blik witte bonen 400 gr, olijfolie, ½ klp komijnpoeder, zout, zwarte peper, 7,5 dl groentenbouillon.



1. De topjes van de groene boontjes verwijderen. Wassen en 7 minuten blancheren. Direct spoelen onder koud water.
2. De ui pellen en snipperen.
3. De wortels schillen en in grove stukken snijden.
4. De krielaardappelen wassen en in 2 snijden.



5. Olijfolie warmen en het vlees aan alle kanten mooi goudbruin bakken. Ui bijvoegen en eventjes laten meefruiten. Kruiden met peper, zout en komijn. Bevochtigen met de bouillon en op zacht vuur gedurende 40 minuten zonder deksel laten sudderen.
6. Nu de wortel en de aardappelen bijvoegen en nog eens 20 minuten laten sudderen.
7. Tenslotte de groene en de witte boontjes bijvoegen en nog eens 5 minuten laten pruttelen. Altijd op heel zacht vuur.

Witte chocolademousse met speculoos en advokaat.

Ingrediënten voor 4 personen : 100 gr witte chocolade met speculoos, 1,5 dl room, 2 eiwitten, 20 gr suiker, 4 slp advokaat, 1 slp fondant chocolade schilfers of speculoos verkruimeld.


1) De chocolade met een beetje slagroom verwarmen (dit kan in de magnetron op 450 Watt, beginnen op 30 sec en controleren dat de chocolade niet te warm wordt). De chocolade goed mengen met de slagroom.
2) Eiwitten opkloppen tot wanneer er pieken kunnen gevormd worden. Langzaam de suiker bijvoegen.

3) Resterende room opkloppen. Niet te stijf.
4) De opgeklopte room bij de chocolade spatelen, nadien de opgeklopte eiwitten er voorzichtig onder spatelen.
5) De mousse in glazen doen, de advokaat er op verdelen en minstens 1 uur in de frigo zetten.
6) Garneren met chocoladeschilfers of verkruimelde speculoos.

Erwtensoep met rookworst.

Ingrediënten : 2 lt groentebouillon, 300 gr knolselder, 1 dunne prei, 250 gr spliterwten, 1 kleine ui, 1 teentje look, 100 gr aardappelen, 1 rookworst, zout, peper, tijm en laurier, klontje boter.



1) De knolselder en de aardappel schillen en in blokjes snijden.
2) De prei in ringen snijden.
3) De ajuin en de look pellen en fijn snipperen.



4) Klontje boter smelten, groenten en spliterwten toevoegen, omroeren en de groentebouillon bijgieten, alsook tijm, laurier. Aan de kook brengen en 35 minuten zachtjes laten koken. Nu en dan roeren tot op de bodem. Tijm en laurier uithalen en de soep mixen.
5) De rookworst in plakken van ongeveer 1 cm snijden en bij de soep voegen.

donderdag 2 december 2021

Brood met pompoenpitten en havervlokken.

Brood met pompoenpitten en havervlokken.

Ingrediënten : 500 gr bloem voor lichtbruin brood, 12 gr fijn zeezout, 325 gr lauw water, 1 slp olijfolie, 15 gr verse gist, 3 slp havervlokken, 3 slp pompoenpitten.



1. Gist en water van ongeveer 30° mengen en in de kom van de robot gieten.
2. Bloem, 2 slp pompoenpitten en 2 slp havervlokken, olie en zout bijvoegen en met de deeghaak 5 minuten kneden op lage stand en nogmaals 5 minuten iets vlugger kneden, tot men een mooi deeg bekomt. Afdekken en in de oven op 30° 1 ½ uur laten rijzen.



3. Uit de oven nemen en op een bebloemd werkblad storten en ontgassen .
4. Dit in 3 verdelen en opbollen tot 3 broodjes rond of ovaal.
5. Dit op een bakmat leggen, Terug in de oven plaatsen en afgedekt 1 uur laten rijzen op 30°.
6. Voorzichtig uit de oven nemen en de oven opwarmen tot 210°.
7. Het deeg bestuiven met lauw water, de resterende havervlokken en pompoenpitten op de broodjes strooien, met wat bloem bestrooien. Met een scherp mes inkepingen in de broodjes maken.
8. Gedurende 35 minuten bakken in een warme luchtoven met stoom.
9. Goed laten afkoelen op een rooster voor het brood te snijden.

Tomatensaus.

Ingrediënten voor ongeveer 1 lt tomatensaus : 1 blik tomatenstukjes, 1 klein blik tomatenpuree, 2 wortels, 1 grote ui, 6 dl groentenbouillon, 1 teentje look, 1 takje tijm, 1 blad laurier, ½ klp piment d’espelette.

  1. De wortels schillen en de ui pellen en in stukjes snijden. De look pellen en fijn snijden. Alles fruiten met wat olijfolie.

  2. De tomatenblokjes bijvoegen alsook de tomatenpuree, de tijm en de laurier. Nu de groentenbouillon bijgieten en zonder deksel 45 à 50 minuten op zacht vuur laten sudderen. Tijm en laurier verwijderen en de saus fijn mixen.

  3. In het seizoen van de tomaten kan men eventueel verse tomaten gebruiken.

Hamburger met ham en courgette.

Ingrediënten 2 pers. : 2 hamburgers, 2 sneetjes smeltkaas, 2 sneetjes grillham, ½ courgette, 1 klp gedroogde oregano, boter, olijfolie,



1. De tomatensaus bereiden volgens het recept.
2. De courgette spoelen en in dunne schijfjes snijden. De schijfjes bakken in olijfolie. Bestrooien met oregano, peper en zout. Uit de pan nemen.



3. In dezelfde pan, klontje boter warmen en de hamburgers aan beide kanten aanbakken. Kruiden met peper en zout.
4. De oven opwarmen op 180°.
5. De hamburgers bedekken met de courgette schijfjes, de ham en de smeltkaas.
6. In de oven plaatsen gedurende 10 minuten en dan nog 2 à 3 minuten onder de grill.
7. Op dienen met de tomatensaus.
Lekker met aardappelpuree.

Cake met gecondenseerde melk en chocoladestukjes.

Ingrediënten: 1 blik gecondenseerde melk met suiker van 305 ml, 3 eieren, 1 banaan, 120 gr bloem, ½ klp bicarbonaat, 12 gr bakpoeder, 75 gr chocolade, 2 ml vanille aroma, 50 gr boter.
Boter en bloem voor de bakvorm.



1. De bloem met de bakpoeder zeven.
2. De boter smelten.
3. De chocolade in stukjes snijden.
4. De banaan in dunne schijfjes snijden.
5. Oven verwarmen op 180°.



6. De eieren samen met de gecondenseerde melk opkloppen. Bloem, bakpoeder, bicarbonaat, boter en vanille aroma bijvoegen en goed mengen met de klopper. Chocolade en de banaan er onder mengen.
7. Bakvorm inboteren en bebloemen. Het deeg in de bakvorm gieten en gedurende 40 minuten in de oven plaatsen.



8. De cake uit de oven nemen en eventjes laten rusten voor te ontvormen.
9. De cake volledig laten afkoelen om te versnijden.

Wentelteefje met blauwe bessen en braambessencoulis.

Ingrediënten voor 2 personen : 2 dikke sneden brioche, 60 gr blauwe bessen, 1 ei, 1,5 dl melk, 15 gr suiker, 2 bollen ijsroom naar keuze, boter, braambessencoulis



1) De melk, het ei en de suiker goed mengen.
2) De brioche weken in het melkmengsel.
3) De boter kleuren en en brioche sneden mooi bruin bakken.





4) De brioche op het bord schikken, midden op de brioche een bol ijsroom, nu enkelen blauwe bessen en garneren met de braambessencoulis.

Scampi met selder, butternut, courgette en kerrie.

Ingrediënten voor 4 personen : 12 à 16 scampi (volgens de grootte), 3 witte selderstengels, 200 gr butternut, 1 courgette, ½ citroen, 2 dl kippen of groentenbouillon, 1 dl room, 8 à 10 kerstomaten, kerrie, koriander.



1) De selder stengels wassen en de dikke draden verwijderen. In boogjes snijden.
2) De butternut schillen en in staafjes snijden.
3) De courgette wassen, in de lengte in 2 snijden, zaadjes uithalen en in staafjes snijden.


4) De kerstomaten in 2 snijden.
5) De scampi pellen, het darmkanaal uithalen en aanbakken in olijfolie. Kruiden pet peper, zout en kerrie. Uit de pan nemen.
6) In dezelfde pan nog een beetje olijfolie doen en de selder stoven, na 2 minuten de butternut en courgette bijdoen en laten zweten. De bouillon bijvoegen, Aan het kookpunt laten komen en de room bijvoegen. Laten inkoken tot gewenste dikte.
7) Scampi bijvoegen en terug opwarmen in de saus. Bijkruiden met peper, saus en kerrie indien nodig. 8)Scampi op bord dresseren en garneren met kerstomaat en koriander.
9) Als hoofdgerecht kan men er enkele scampi meer bijdoen en quinoa of rijst bij serveren.

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Fazant met oesterzwammen, groene kool en madeira saus.