Ingrediënten voor 1 taart van diam 24 cm : 6 vellen fillodeeg, 35 gr pijnboompitten, ½ sjalot, 1 teentje look, 100 gr zongedroogde tomaten, 125 gr mozzarella, 2 eieren, 3 takjes tijm, 25 gr zwarte olijven, olijfolie
Koken is mijn passie. Recepten voor iedere dag maar ook voor feestdagen
donderdag 6 januari 2022
Fillodeegtaart met mozzarella en zongedroogde tomaten.
Spaghetti met Breydelspek en spruiten.
Ingrediënten voor 2 pers. : 220gr spaghetti, 300 gr Breydelspek, 250 gr spruiten, 200 gr ricotta, 1 dl room, 30 gr geraspte Grana Padano, klontje boter, curry, kurkuma.
4. Klontje boter smelten in een sauteuse en de Breydelspek aanbakken, spruiten bijvoegen en de ricotta en de room. Alles opwarmen en nu de spaghetti bijvoegen. Goed alles mengen. Indien nodig wat kookvocht bijvoegen. Kruiden met curry en kurkuma, zout en peper.
Gehaktbroodje op de wijze “vogelnestje”.
Ingrediënten voor 2 pers. : 400 gr gemengd gehakt, 2 slp Pesto van salie, 3 eieren, 2 sneden gekookte ham, boter, 2 dl Tomatensaus, paneermeel.
5. De boter in een pan laten kleuren en het broodje aan de onderkant aanbakken. Op de bovenkant enkele nootjes boter leggen. De pan gedurende 25 à 30 minuten in de oven plaatsen. Indien het gehakt te bruin wordt, een beetje aluminium folie over leggen.
Kalfsstoverij met witte bonen en wortels.
Ingrediënten voor 2 personen : 400 gr kalfsstoverij, 75 gr gerookte spekreepjes, 4 wortelen, 2 kleine uien, 1 blik van 340 gr witte bonen in tomatensaus, 3 klp tomatenpuree, 1,5 dl rode wijn, 1dl water, 2 slp olijfolie,2 blaadjes laurier,enkele takjes tijm, 1 klp komijn, 1 klp paprikapoeder, cayennepeper en zout.
Varkenshaasje, bloemkool met ricotta.
Ingrediënten 2 pers. : 350 gr varkenshaasje, ½ bloemkool, 150 ml melk, 200 gr ricotta, 50 gr geraspte emmentaler, 2 dooiers, 1 klp mosterd, peper, zout.
Cake met yoghurt en chocolade.
woensdag 5 januari 2022
Stoofpotje van pastinaak, witloof en wortel.
Ingrediënten voor 2 personen : 2 witloof, 2 wortels, 1 pastinaak, 2 lente-ui, 1 rode ajuin, 1 dl groentenbouillon, 2 takjes tijm, ½ klp oregano, 1 klp agave siroop, peper en zout, olijfolie.
Salade met gerookte forel en zoete aardappel.
Ingrediënten : 250 gr veldsla, 2 stronken witloof, 4 lente-ui, 3 zoete aardappel, 1 Primus radijs, 25 gr pijnappelpitten, 125 gr gerookt spek in blokjes, 150 gr gerookte forelfilet, 2 eieren, 6 ansjovisfilets, 6 à 8 slp dressing (½ mayonaise + ½ yoghurt, paprikapoeder, cayennepeper).
Tortilla met wintergroenten.
Konijn met donker bier, mosterd en Luikse siroop.
Ingrediënten : 1 konijn, 1 grote ui, 2 teentjes look, 33 cl bruin bier, 2 blaadjes laurier, 3 takjes tijm, zout, peper, 1 takje rozemarijn, 1 grote snede brood, 2 slp mosterd, 4 wortelen, 1 slp Luikse siroop, boter, 6 jeneverbessen, olijfolie.
Kalfsworst, groene kool met spek.
Ingrediënten 2 pers. : 350 gr kalfsworst, 400 gr aardappelen, 1/3 groene kool, 100 gr gerookt spek, 1 dl room, ¼ klp komijnzaadjes, ¼ klp korianderzaadjes, boter.
Linzensoep met spinazie en bockworst
Pompoen-venkelsoep met krokante hamstukjes.
Ingrediënten : 400 gr netto vruchtvlees van pompoen, 6 sneetjes rauwe ham, 1 venkel, 1 appel, 1 ui, 1,5 dl room, 1,5 lt groentenbouillon, klontje boter, peper, zout, bladpeterselie.
Gevulde roggevleugel met spitskool en garnalen, en bisque
dinsdag 4 januari 2022
Garnalenfumet.
Ingrediënten : 350 gr garnaalkoppen en staarten, 1 ui, 2 selderstengels, 1,5 lt water, 3 dl witte wijn, 1 wortel, 1 klp tomatenpuree, 1 teentje look, cayennepeper.
De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten
-
Ingrediënten voor 8 rolletjes : 8 sneden gekookte ham, ½ bloemkool, 100 gr mascarpone, 1 klp gehakte rozemarijn, 60 gr geraspte emmentaler, ...
-
Ingrediënten : 2 plakken bladerdeeg, 2 dooiers+1 slp melk mengen om te doreren, 1 boon of amandel of popje Voor de patissière creme : 2 doo...
-
Ingrediënten voor 8 personen : kruimeldeeg , 5 dl melk, 2,5 dl room, 115 gr suiker, 100 gr dooiers , 50 gr maïzena. 1) Het kruimeldeeg ber...
-
Ingrediënten : 500 gr bloem T45 of 00, 2 dl melk, 75 gr suiker, 1 ei, 1 dooier, 140 gr gesmolten koude boter, 25 gr gist, 8 gr zout, kaneel...
-
Ingrediënten : 160 gr rijstgriesmeel, 1 lt melk, 4 eieren, 140 gr suiker, 125 gr rozijnen, schil van ½ citroen (enkel het geel), boter om sc...
-
Ingrediënten voor 4 personen : 8 witloof stronken, 8 sneetjes gerookt spek, 150 gr jonge spinazieblaadjes, 50 gr Brugse Blomme, klontje bote...
-
Ingrediënten : 300 gr kippenfilet, 4 sneden gekookte ham, 650 gr witloof, 1 slp olijfolie, klontje boter en boter om de vorm in te smeren, p...
-
Ingrediënten : 350 gr kippengehakt, gehaktkruiden , 1 ei, 1 slp paneermeel, 250 gr mascarpone, 60 gr gemalen emmentaler, 2 takjes dragon, 3...
-
Ingrediënten 6 stuks : 1 kg bloem (1 kg Frans krokant Aveve of T65 of Farine de tradition Française), hier heb ik een mengeling van 800 gr ...
-
Ingrediënten voor 5 hapjes : 3 grote broccoliroosjes, 5 scampi, currypoeder, 2 à 3 slp room, olijfolie, peper en zout, bladpeterselie. 1. D...