Recept brioche met rozijnen : https://ladychefrita.blogspot.com/2022/02/brioche-met-rozijnen.html
2. Een terrinevorm bekleden met huishoudfolie en de eendenlever in de vorm schikken. Heel goed aanduwen. Huishoudfolie erboven vouwen. Afdekken met aluminiumfolie.
3. De terrine 20 à 25 minuten stomen op 70°. De terrine moet 50 à 52° graden kerntemperatuur hebben, dan is ze klaar.
4. Haal de terrine uit de oven en zet de bodem van de terrine onmiddellijk in ijskoud water. Wanneer die afgekoeld is, uit het water nemen en in de ijskast plaatsen.
5. Ongeveer 36 uren laten rusten voor het aansnijden.
6. De mango en de appel schillen en in blokjes snijden. In een pot doen met een scheutje water en de suiker. Op zacht vuur laten gaar worden. Met een stamper wat fijner maken.
7. De filets en de billen van de kwartels halen.
8. Eendenvet opwarmen en de billen er in leggen. Op zacht vuur laten garen. De filets kort aanbakken en na 10 minuten de filets bij de billetjes leggen en 15 à 20 minuten lagen garen. Het vlees moet heel goed van de beentjes vallen.
9. Dikke sneden van de brioche snijden. Roosteren.
10. Op een bord de brioche leggen met daarop een billetje en een filet van de kwartel. Er naast een dikke snede eendenleverpastei. Garneren met een beetje mangocompote.