Ingrediënten voor 4 personen : 750 gr kabeljauw, 4 wortels, 3 preiwitten, 4 stengels witte selder, 200 gr diepvries erwtjes, 8 vastkokende aardappelen, 1 klontje boter, 1 lt visfumet, beurre manié van 25 gr bloem en 25 gr boter, 2 dl witte wijn, 4 dl room, 1 slp gehakte peterselie, peper, zout, beetje safraan.
2) Schil de aardappelen en snij ze in partjes.
3) De visfumet aan de kook brengen samen met de witte wijn.
4) Fruit de groenten en de aardappelen aan in wat boter. Doe ze bij de visfumet en laat ongeveer 15 à 20 minuten zachtjes koken. De laatste 5 minuten de erwtjes bijvoegen.
6) Kruiden met peper, zout en saffraan.
7) Opdienen in een diep bod en bestrooien met gehakte peterselie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten