dinsdag 25 oktober 2022

Waterzooi van kabeljauw.

Ingrediënten voor 4 personen : 750 gr kabeljauw, 4 wortels, 3 preiwitten, 4 stengels witte selder, 200 gr diepvries erwtjes, 8 vastkokende aardappelen, 1 klontje boter, 1 lt visfumet, beurre manié van 25 gr bloem en 25 gr boter, 2 dl witte wijn, 4 dl room, 1 slp gehakte peterselie, peper, zout, beetje safraan.

1) Maak de groenten schoon en snij ze in stukken.
2) Schil de aardappelen en snij ze in partjes.
3) De visfumet aan de kook brengen samen met de witte wijn.
4) Fruit de groenten en de aardappelen aan in wat boter. Doe ze bij de visfumet en laat ongeveer 15 à 20 minuten zachtjes koken. De laatste 5 minuten de erwtjes bijvoegen.

5) De room en de vis bijvoegen en 6 à 7 minuten zachtjes laten koken. Binden met de beurre manié.
6) Kruiden met peper, zout en saffraan.
7) Opdienen in een diep bod en bestrooien met gehakte peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Lamssteack met auberginekaviaar, gratin dauphinois met knolselder en geglaceerde wortelen.