Ingrediënten voor 2 pers. : 350 grs lamssteak, 4 slp auberginekaviaar, 1 doosje flageolet, 4 à 6 wortelen met loof, 1,5 dl lamsfond, gedroogde tijm, peper, zout, ras el hanout, o1 klp honing, gratin dauphinois met knolselder, boter, olijfolie.
1) De auberginekaviaar bereiden.
2) De gratin dauphinois met knolselder bereiden.
3) De wortelen schillen, in de lengte in 2 snijden. Een ovenschotel inwrijven met boter en de wortelen erin leggen. Bestrooien met tijm en peper. De honing er over sprenkelen. Enkele klontjes boter op leggen en In de oven garen op 160° met stoom gedurende 15 à 20 minuten.
4) De flageolets spoelen en opwarmen met een klontje boter. Kruiden met peper en zout.
5) Het vlees aan alle kanten bruin bakken in een mengeling van boter en olijfolie. Kruiden met peper, zout en ras el hanout. Indien men het vlees liever meer gebakken wil nog enkele minuten verder bakken aan iedere zijde. Het vlees uit de pan halen en warm houden.
6) De pan deglaceren met de lamsfond. Eventjes laten inkoken en zeven.
7) Het vlees versnijden in plakjes.
8) Op het bord een reep auberginekaviaar met daarop enkele plakjes lamsvlees. Met behulp van een ronde uitsteekvorm duwt men een rondje uit de gratin en schikt men die op het bord. Nog enkele wortelen en een beetje falgeolets alsook wat saus errond sprenkelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten