donderdag 23 februari 2023

Witloof met gehakt op Luikse wijze.

Ingrediënten voor 6 stuks : 6 witloof, 350 gr kippengehakt, 1 sjalot, 1 ei, 1 slp paneermeel, 12 sneden gerookt spek, 1 slp frambozen azijn, 1 slp Luikse siroop, 1 fles Piedboeuf bier, tijm, laurier, zout, peper, klontje boter.

1. De sjalot pellen en fijn snipperen.
2. Het gehakt mengen met de sjalot, het ei en het paneermeel. Kruiden met peper en zout.
3. Het witloof in de lengte in 2 snijden, spoelen en het harde gedeelte onderaan verwijderen.

4. Het gehakt verdelen in 6. De helft van het witloof bedekken met het gehakt en de andere helft er op leggen. Iedere stronk met 2 sneden spek omwikkelen en vastbinden met keukentouw.
5. Boter smelten en iedere stronk bruin kleuren in een sauteerpan. Blussen met de frambozenazijn en het bruin bier. Luikse siroop, tijm en laurier bijvoegen Gedurende 30 à 35 minuten in de oven plaatsen op 175° met lichte stoom.
6. Uit de oven halen en het keukentouw verwijderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.