maandag 4 juli 2022

Hesperolletjes met bloemkool.

Ingrediënten voor 8 rolletjes : 8 sneden gekookte ham, ½ bloemkool, 100 gr mascarpone, 1 klp gehakte rozemarijn, 60 gr geraspte emmentaler, 5 dl melk, 1 dl bloemkoolvocht, 60 gr bloem, 40 gr boter +1 klontje, 1 klp mosterd.


1) De bloemkool kuisen en in roosjes verdelen. De bloemkool koken in gezouten water. Afgieten en 1 dl kookvocht bewaren. De bloemkool in fijne stukjes hakken.
2) De gehakte bloemkool vermengen met de mascarpone en de rozemarijn. Kruiden met peper en zout.





3) De gehakte bloemkool verdelen over de sneden ham en mooi oprollen.
4) De oven voorverwarmen op 180°.
5) Een ovenvaste schotel inwrijven met het klontje boter en de hesperolletjes er in schikken.

6) De boter smelten en de bloem in 1 keer toevoegen. Goed roeren en de bloem een beetje laten bakken, pas op niet kleuren. De melk beetje bij beetje al roerend bijvoegen tot men en mooie gladde saus heeft. Nu ook het bloemkoolvocht bij de saus doen en goed roeren. De mosterd, de ½ van de emmentaler, peper en zout onder de saus roeren. De saus op de rolletjes gieten. Bestrooien met de andere helft van de kaas.



7) De schotel gedurende 30 minuten in de oven plaatsen. Er moet een mooi goudgeel korstje op de schotel zijn.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.