dinsdag 7 maart 2023

Franse flantaart.

Ingrediënten voor 8 personen : kruimeldeeg , 5 dl melk, 2,5 dl room, 115 gr suiker, 100 gr dooiers , 50 gr maïzena.

1) Het kruimeldeeg bereiden .
2) Melk en room tot aan het kookpunt brengen. In een kom de dooiers, de suiker en de maïzena mengen. Goed mengen maar niet opkloppen.

3) De warme melk op de dooiers gieten, goed roeren en terug in de pot doen en op het vuur plaatsen. Al roerend tot aan het kookpunt laten komen en dan nog een 20 tal seconden laten koken.

4) In een koude kom doen en een filmfolie over doen. De folie goed aandrukken op de flan.
5) Volledig laten afkoelen.
6) Oven voorverwarmen op 180°.
7) Ondertussen de kruimeldeeg op het boterpapier in de taartvorm doen en blind 15 minuten bakken.
8) Wanneer de flan afgekoeld is goed opkloppen en op de kruimeldeeg gieten. Goed effen strijken.
9) In een oven van 180° gedurende 35 à 40 minuten bakken. De bovenkant van taart moet een mooie gevlekte caramelkleur hebben met zelfs enkele donkerbruine vlekken.
10) Enkele minuten wachten en uit de vorm nemen. Laten afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.