Ingrediënten voor 2 personen : 350 gr lamsgehakt, 1 grote ui, 1 teentje look, 1 slp gehakte koriander, 1 slp gehakte munt, 350 ml rundsbouillon, 200 ml kokosmelk, 300 gr tomatenblokjes in blik, 1 klp tomatenpuree, 1 mespunt komijnpoeder, 1 mespunt korianderpoeder, 1 mespunt chilipoeder, olijfolie, peper en zout.
1. De ui en de look pellen en fijn snipperen. 1 slp olijfolie warmen en de ui en de look fruiten. Kruiden met komijn en korianderpoeder. 2 minuten laten bakken. Dit in 2 verdelen en de helft laten koud worden en mengen met het gehakt. Kruiden met peper en zout.
3. Bij de andere helft van het uimengsel de tomatenpuree bijvoegen en even meebakken. De tomatenblokjes bijvoegen alsook de bouillon en de kokosmelk bijgieten. Dit 15 à 20 minuten laten sudderen.
4. De balletjes nu voorzichtig in de saus doen en op zacht vuur 6 à 7 minuten laten sudderen. Voorzichtig af en toe roeren. Afwerken met munt en koriander. Indien nodig bijkruiden met peper en zout.
Lekker met rijst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten