Ingrediënten : 500 gr bloem T45 of 00, 2 dl melk, 75 gr suiker, 1 ei, 1 dooier, 140 gr gesmolten koude boter, 25 gr gist, 8 gr zout, kaneel naar smaak.
- In de kom van de robot de bloem met de gist doen. Daarop de lauwe melk (28°) gieten, de suiker, kaneel en het ei.
5 minuten kneden op lage stand. Nu de boter en het zout bijvoegen en op iets vluggere stand ongeveer 4 à 5 minuten verder kneden.
Een bol vormen en 1 uur en 30 minuten laten rijzen.
De bol ontgassen. Met de deegrol uitrollen tot 2 cm.
Met de klaas of ster vormen uitsteken en op een bakmat of bakpapier leggen.
Nogmaals 1 uur laten rijzen.
De oven voorverwarmen op 180°.
De dooier aanlengen met 1 slp melk en daarmee de koeken met een zacht penseel en vooral niet te hard drukken inwrijven.
Bakken gedurende 20 minuten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten