zaterdag 27 november 2021

Sinterklaaskoeken

Ingrediënten : 500 gr bloem T45 of 00, 2 dl melk, 75 gr suiker, 1 ei, 1 dooier, 140 gr gesmolten koude boter, 25 gr gist, 8 gr zout, kaneel naar smaak.


  1. In de kom van de robot de bloem met de gist doen. Daarop de lauwe melk (28°) gieten, de suiker, kaneel en het ei.
  2. 5 minuten kneden op lage stand. Nu de boter en het zout bijvoegen en op iets vluggere stand ongeveer 4 à 5 minuten verder kneden.

  3. Een bol vormen en 1 uur en 30 minuten laten rijzen.

  4. De bol ontgassen. Met de deegrol uitrollen tot 2 cm.

  5. Met de klaas of ster vormen uitsteken en op een bakmat of bakpapier leggen.

  6. Nogmaals 1 uur laten rijzen.

  7. De oven voorverwarmen op 180°.

  8. De dooier aanlengen met 1 slp melk en daarmee de koeken met een zacht penseel en vooral niet te hard drukken inwrijven.

  9. Bakken gedurende 20 minuten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.