Ingrediënten : 1 knolselder, aardappelen (verhouding 600 gr knolselder /400 gr aardappelen), 1 ei, melk, boter, selderijzout, tijm, laurier, enkele groene blaadjes selder.
2) Aardappelen schillen en in stukken snijden.
3) De knolselder koken in ¾ water en ¼ melk met tijm en laurier. Afgieten en kooknat opvangen, blenderen en een beetje kookvocht toevoegen tot een smeuïge massa. Kruiden met selderijzout.
4) De aardappelen koken, afgieten, fijnstampen met 1 ei en een scheutje melk en een klontje boter tot de gewenste aardappelpuree. Kruiden met peper en nootmuskaat.
5) De selderblaadjes heel fijn snijden.
6) De selderpuree mengen met de aardappelpuree. De fijngesneden selderblaadjes onder mengen. Bijkruiden indien nodig.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten