woensdag 23 augustus 2023

Kabeljauw met garnalen, preipuree en lichte kerriesaus.

Ingrediënten voor 2 personen : 1 kabeljauwhaasje van 360 gr in 2 gesneden liefst met vel, 50 gr garnalen, 2 prei, 400 gr aardappelen, tijm, laurier, 125 ml room, 125 ml melk, 40 gr boter, 4 wortelen.
Voor de saus : 4 dl visfumet, 1 dl witte wijn, 2 dl room, ½ klp kurkuma, ½ klp kerriepoeder,peper, zout.

1. De prei spoelen en het donker groen verwijderen. ½ preiwit in lange dunne repen snijden en kort frituren. Laten uitlekken op keukenpapier en bestrooien met grof zout. De rest van de prei niet te fijn versnijden en blancheren in kokend water gedurende 6 minuten. Direct afgieten en spoelen onder ijskoud water.

2. De wortelen schillen, 5 minuten blancheren, spoelen onder koud water en bakken in de boter. Kruiden met peper en zout.
3. De melk warmen.
4. De aardappelen schillen, in stukken snijden en koken met tijm, laurier en zout. Afgieten en de tijm en laurier verwijderen. Heel fijn stampen of door de passe-vite doen en mengen met de warme melk, de boter en de room. Eventjes de mixer doorhalen op hoge snelheid om de puree luchtiger te maken. De prei onder de puree mengen.
5. Voor de saus : de fumet met de witte wijn en de room laten inkoken tot gewenste dikte. Kruiden met de kurkuma, kerrie, peper en zout. Indien men liever iets meer gekruid heeft nog wat kerriepoeder bijstrooien.
6. De kabeljauw bakken, eerst de velkant. Kruiden met peper en zout.
7. In het midden van het bord de wortelen en wat preipuree schikken, daarop de kabeljauw waarvan men voorzichtig het vel verwijderd heeft. Garneren met de garnaaltjes en de gefrituurde prei. Wat saus op het bord sprenkelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.