De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita
Koken is mijn passie. Recepten voor iedere dag maar ook voor feestdagen
Pagina's
Homepage
Bouillons/Soepen/Voorgerechten
Schaal- /scheldieren/vis
Vleesrecepten
Kip/Gevogelte/Wild
Groenten
Asperge Recepten
Koude en warme nagerechten
Allerhande recepten
Bakken : Brood, taart en gebak
Contact
Over mij
Mijn hobbys
Mijn video's
Koude en warme nagerechten
Koude nagerechten
Aardbeien bavarois.
Aardbeien met verse kaas.
Ananasmousse met munt en aardbeien
Banketbakkersroom (crème patissière).
Bavarois van verse kaas en rode vruchten
Blauwe bessen bavarois
Crème brülée met gember.
Crème brûlée met vlierbloesemsiroop
Crème Madame met krieken op siroop en roze biscuit van Reims.
Gepocheerde peer met specerijen, vanille-ijs en pruimencompote
Gepocheerde peren met witte wijn en specerijen.
Gezouten karamelsaus
Griekse yoghurt en platte kaas met geroosterd havermout en vruchten.
Mascarponemousse, appelcompote, karamelsaus en speculoos
Mascarpone/Witte chocolade/ananas/mango
Mousse van verse kaas en frambozen.
Mousse van witte chocolade, mascarpone en munt met aardbeien.
Panna cotta met chocolade.
Pannenkoeken met aardbeien en confituur.
Perenflan met rozijnen.
Perzik Melba
Pruimencompote met mascarponecreme.
Rabarbersoep
Rijstpudding met appel en rozijnen
Siroop van vlierbloesem
Sneeuweieren met broodpudding, rood fruit, rabarbersoep en coulis
Soezen met ijs en rode vruchten
Terrine van frambozen en pistachenoten.
Tiramisu met blauwe bessen en braambessen coulis.
Tiramisu met peer en speculoos.
Tiramisu met rode vruchten
Tiramisu met speculoos en clementines
Triffle van Griekse yoghurt, aardbeien en Amaretti koekjes
Vanillepudding met appelen en Petit-beurre koekjes.
Verse kaas pet peren en vijgenconfituur.
Witte chocolademousse met munt en rood fruit.
Witte chocolademousse met speculoos en advokaat.
Yoghurt en room mat amarena kersen.
Zwitserse room
Warme nagerechten
Appeltjes in de oven met hazelnoot
Appelwafel van bladerdeeg
Brusselse wafels
Brusselse wafel met compote van peer en rozijnen, coulis van rode wijn
Crumble van rabarber en perzik.
Gevulde appels met speculaasboter.
Havermoutpannenkoek met appel.
Havermoutpannenkoek met banaan en aardbeien
Havermoutwafels met frambozencoulis en blauwe bessen.
Pannenkoeken gevuld met appelstroop en gebakken appetjes met vanille.
Pannenkoeken met appelen
Pannenkoeken met citroencrème en chocoladesaus
Wafels
Wentelteefjes met aardbeien en rozemarijn.
Wentelteefje met banaan en kaneel
Wentelteefje met blauwe bessen en braambessencoulis.
Wentelteef rolletjes met aardbeien
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Homepage
Abonneren op:
Posts (Atom)
De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten
Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.
Hesperolletjes met bloemkool.
Ingrediënten voor 8 rolletjes : 8 sneden gekookte ham, ½ bloemkool, 100 gr mascarpone, 1 klp gehakte rozemarijn, 60 gr geraspte emmentaler, ...
Driekoningentaart.
Ingrediënten : 2 plakken bladerdeeg, 2 dooiers+1 slp melk mengen om te doreren, 1 boon of amandel of popje Voor de patissière creme : 2 doo...
Franse flantaart.
Ingrediënten voor 8 personen : kruimeldeeg , 5 dl melk, 2,5 dl room, 115 gr suiker, 100 gr dooiers , 50 gr maïzena. 1) Het kruimeldeeg ber...
Sinterklaaskoeken
Ingrediënten : 500 gr bloem T45 of 00, 2 dl melk, 75 gr suiker, 1 ei, 1 dooier, 140 gr gesmolten koude boter, 25 gr gist, 8 gr zout, kaneel...
Smoeltaart (rijstgriesmeeltaart) met rozijnen.
Ingrediënten : 160 gr rijstgriesmeel, 1 lt melk, 4 eieren, 140 gr suiker, 125 gr rozijnen, schil van ½ citroen (enkel het geel), boter om sc...
Witloof met spinazie, Brugse Blomme en gerookt spek.
Ingrediënten voor 4 personen : 8 witloof stronken, 8 sneetjes gerookt spek, 150 gr jonge spinazieblaadjes, 50 gr Brugse Blomme, klontje bote...
Parmentier schotel met kip, ham, witloof en kaas.
Ingrediënten : 300 gr kippenfilet, 4 sneden gekookte ham, 650 gr witloof, 1 slp olijfolie, klontje boter en boter om de vorm in te smeren, p...
Kippenballetjes met broccoli en aardappelen.
Ingrediënten : 350 gr kippengehakt, gehaktkruiden , 1 ei, 1 slp paneermeel, 250 gr mascarpone, 60 gr gemalen emmentaler, 2 takjes dragon, 3...
Frans stokbrood
Ingrediënten 6 stuks : 1 kg bloem (1 kg Frans krokant Aveve of T65 of Farine de tradition Française), hier heb ik een mengeling van 800 gr ...
Scampi met broccolimousse.
Ingrediënten voor 5 hapjes : 3 grote broccoliroosjes, 5 scampi, currypoeder, 2 à 3 slp room, olijfolie, peper en zout, bladpeterselie. 1. D...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten