Ingrediënten voor 6 pers. : 500 gr verse kaas, 3 eiwitten, 130 gr poedersuiker, 2,5 dl room, 2 klp vanille-aroma, zeste van ½ citroen, 8 gr gelatineblaadjes, 18 kleine aardbeien, 150 gr blauwe bessen, 6 frambozen
Voor de coulis : 200 gr aardbeien, sap van ½ citroen, 1 slp poedersuiker.
Voor de garnering : enkele boudoirkoekjes en verse munt.
2. Gelatine weken in koud water.
3. Het eiwit stijf kloppen.
4. Een beetje room apart houden om op te warmen om de gelatine te smelten. De rest van de room opkloppen tot yoghurtdikte.
5. De kaas in de kom van de robot doen en met de klopper mengen met het vanille-extract, de zeste en de poedersuiker.
6. De gelatine uitknijpen en in de lauwe room smelten. Bij de kaas voegen en goed mengen.
8. De coulis er over verdelen, garneren met de framboos, de verkruimelde boudoirs en enkele muntblaadjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten