Ingrediënten voor 4 personen 450 gr kipfilet, 1 avocado, 4 tomaten en 1 courgette, kippenkruiden, Provençaalse kruiden, ½ citroen.
Voor de vinaigrette : 3 takjes koriander, ½ lp mosterd, 1 lp witte wijnazijn, 5 lp olijfolie, 2 takjes fijngesneden koriander, peper en zout.
Voor de vinaigrette : 3 takjes koriander, ½ lp mosterd, 1 lp witte wijnazijn, 5 lp olijfolie, 2 takjes fijngesneden koriander, peper en zout.
• De tomaten pellen, in 4 snijden en het vruchtvlees eruit halen. Op een schaal schikken en bestrooien met peper, zout, Provençaalse kruiden en olijfolie. 1 uur in de oven op 90°.
• De kipfilet in blokjes snijden, inwrijven met kippenkruiden en op een satéstokje steken.
• Vinaigrette maken door alle ingrediënten goed te mengen
• De courgette in spaghetti snijden of in flinterdunne schijfjes. Een beetje vinaigrette over doen en laten marineren.
• De avocado pellen en besprenkelen met citroen.
• Kipsaté bakken.
Garneren op het bord : De courgetten, tomaat en avocado in het midden van het bord schikken. Daarop een spies. Besprenkelen met de vinaigrette
TIP : Door de tomaten te konfijten krijgen ze een heel intense smaak.
De aangegeven hoeveelheid is voor een voorgerecht. Indien men dit als lunch wilt kan men de hoeveelheden aanpassen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten