donderdag 1 juni 2023

Bieslookbloemetjes azijn.

Ingrediënten : flinke handvol bieslookbloemetjes, witte wijnazijn, 1 à 2 teentjes look, zwarte peperbollen.

1. Knip de bieslookbloemen kort af, het steeltje moet volledig verwijderd zijn. ze eventjes in water en schud goed uit.
2. Pel het teentje look.
3. Leg de bloemetjes, de look en de peperbollen in een schone glazen pot.
4. Giet er azijn over tot alle bloemetjes onder staan.
5. Draai het deksel op de pot en zet dit op een donkere, koele plek. Laat de azijn een drietal weken trekken, de azijn zal de kleur van de bieslook overnemen.

6. Zeef de azijn en giet hem in een potje of een flesje. Hij blijft zowat onbeperkt houdbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.