woensdag 31 mei 2023

Confituur van aardbeien en rabarber.

Ingrediënten voor een verhouding van 1,5 kg fruit voor 500 gr suiker : 750 gr gewassen, gekuiste en in blokjes gesneden rabarber, 750 gr aardbeien, 75 ml sinaasappelsap, 500 gr gelei suiker van Tienen maxi fruit
1. De aardbeien spoelen, dan de kroontjes verwijderen en in stukken snijden.
2. Het fruit en de suiker goed mengen en minimum 3 uur afgedekt in de frigo zetten.

3. Het fruit op het vuur zetten samen met het sinaasappelsap en eenmaal dat het kookt nog 4 minuten laten koken. Met een stamper het fruit een beetje platdrukken. Indien nodig afschuimen.
4. De hete confituur in heel nette potten boordevol doen en onmiddellijk goed sluiten. De potten nu omkeren en laten afkoelen. Eenmaal afgekoeld mag men ze omdraaien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Hartige broodpudding met ham, kaas en tomaat.