De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita
Koken is mijn passie. Recepten voor iedere dag maar ook voor feestdagen
Pagina's
Homepage
Bouillons/Soepen/Voorgerechten
Schaal- /scheldieren/vis
Vleesrecepten
Kip/Gevogelte/Wild
Groenten
Asperge Recepten
Koude en warme nagerechten
Allerhande recepten
Bakken : Brood, taart en gebak
Contact
Over mij
Mijn hobbys
Mijn video's
Allerhande recepten
Aperitiefhapje
Aperitiefhapje met sardines, fregula sarda en mango
Ardeense nootham met peren en veenbessen.
Bietentortilla met rillette van gerookte makreel
Couscous met pancetta, zongedroogde tomaten en kwartelei
Duo van koude oester en bereide oester met Serrano ham en avocadocrème.
Filodeeg hapje met appel en bloedworst.
Gazpacho met brochette van chorizo en Machego
Gedroogde ham met couscous en mandarijn.
Gelakt Breydelspek met fregula sarda en mayonaise met parmezaan.
Haringsalade met appel en rode biet.
Hartige broodpudding met spek en courgette.
Hartige cake met chorizo, zongedroogde tomaten en olijven.
Hartige cake met kerstomaten, rauwe ham en mozzarella.
Hartige kugelkopf met gerookte ham en parmezaan
Komkommercrème met gerookte zalm
Meloen, avocado en coppa
Rillette van sardines met smeerkaas
Rolletje van toastbrood met kruidenkaas, ham en tartaar van meloen.
Scampi met broccolimousse.
Soepje van mosselsap, prei en St-Jakobsvrucht.
Tartaar van maatjes met appel
Tartaar van tomaat en gemarineerde ansjovis
Toast met abrikozen en brie
Toast met gerookte makreel, mozzarellabolletje en abrikozen confituur.
Toast met lookbrood, Italiaanse ham met kerstomaten
Tonijnballetjes met ricotta en parmezaan, tomatensaus
Valentijnshapje
Verse sardientjes met quinoa en aubergine
Vol au vent, chorizo poeder, bladerdeeg stengel met emmentaler.
Fruit
Appelcompote met Luikse siroop en veenbessen.
Appelen gevuld met veenbessen
Appelen in de oven met amandelsuiker.
Chutney van appelen
Confituur van aardbeien en rabarber.
Confituur van abrikozen, vlierbloesemsiroop en rozemarijn.
Confituur van blauwe bessen en aardbeien
Confituur van meloen en perzik.
Confituur van rabarber, banaan en appel
Confituur van 4-rode vruchten.
Confituur van vijgen, pruimen, walnoten en rode wijn.
Gemarineerde citrusvruchten.
Gepocheerde peer met saffraan
Pruimencompote.
Ovenschotels
Aardappel lasagne met ham, broccoli en peterseliewortel
Burrata met pesto van dragon, geroosterde tomaten, spekjes en lookcroutons.
Cannellonni met ham en witloof
canneloni met ham en witloof
Conchigliani met kippengehakt, champignons en rode paprika
Hesperolletjes met bloemkool
Maccheroni met prei, ham en verse kaas
Parmentier van gehakt, raapjes en prei
Pastabuisjes(Passcheri) met garnalen en asperges
Preirolletjes met ham en mozzarella.
Preirolletjes met ham en saus met 2 kazen en komijn.
Tartiflette met bloemkool en cheddar.
Tartiflette met prei en Breydelspek.
Tartiflette met witloof en ham.
Tartiflette met witte kool
Witloof met spek, tomaat en mozzarella.
Witloofrolletjes met ham op z'n Italiaans.
Wrap lasagne met gehakt, chorizo, spinazie en dragon.
Vegetarische gerechten.
Courgette Wafel.
Pastinaak risotto met rozemarijn.
Vegetarische burger met Mexicaanse toets.
Pasta, Rijst, Quinoa & Eiergerechten
Cappellini met mosselen , spek en spinazie
Cervela met quinoa, champignons en couretteroomsaus
Conchiglioni gevuld met kip en pompoen.
Conchiglioni met bolognese saus en pesto
Farfalle met balletjes, champignons en courgettesaus
Farfalle met rucola pesto, spekjes en zachtgekookt eitje.
Frittata met gerookt spek en paksoi
Frittata met kalkoenworst en prei
Fusilli met spinazie, ham en camenbert.
Gevulde aardappel met ei en tomaat in de oven
Gevulde pastaschelpen met ham en ricotta
Gevulde puntpaprika met rijst.
Groenten paella met zachtgekookt eitje en grijze garnalen.
Ham, prei en mozzarella schotel
Kippengehakt met paksoi, champignons en fusilli
Lasagne met courgette.
Lasagne met gegrilde courgette
Lasagne met ham, courgette en mozzarella
Lasagne met kip, butternut en knolselder
Lasagne met kip en champignons
Lasagne met kip en prei
Lasagne met witte vis, mascarpone en tomaten.
Lasagne met zalm en courgette.
Lasagne van witloof, ham en kaassaus
Macaroni met ham en groene boontjes
Nasi goreng met kip
Omelet gevuld met groenten en parmezaan.
Omelet rolletje met gerookt spek.
Ovenschotel met quinoa, groentjes en ricotta
Paella met kikkerbillen
Paella met vongole
Pasta met gehakt, spinazie, bloemkool, kruidenkaas en mascarpone.
Penne met gehakt, prei en kaassaus.
Pasta met gerookte zalm en broccoli
Penne met ham, asperges en kervelsaus
Penne met ham en witloof en morbier kaas.
Penne omelet met groentjes en gekookte ham.
Pasta met ham en knolseldersaus.
Pasta vongole op z'n Zuiders
Radiatori, gehakt en Fourme d'Ambert
Radiatori met ham, broccoli en cambozola.
Risotto met chorizo en rode paprika.
Risotto met duinasperges, venkel en gerookte zalm
Risotto met knolselder en chorizo
Risotto met pasta en pizza kruiden
Risotto met spek, gegrilde groene asperges en spiegelei
Roerei met Filet d’Anvers.
Spaghetti carbonara met Breydelspek, witte aspergepunten en dragon.
Spaghetti met Breydelspek en spruiten.
Spaghetti met gehaktballetjes en boschampignons
Spaghetti met gerookte forel en gerookte zalm
Spaghetti met kalkoenfilet en mascarpone
Spaghetti met kalkoenfilet, wortelen en champignons
Spaghetti met paprika, ham en ricotta.
Spaghetti met venkel, tomaat en gerookte zalm.
Tagliatelle met ger
ookte zalm, champignons en rode paprika.
Tagliatelle met gerookte zalm en garnalen.
Tagliatelle, spek, beukenzwammen, olijven Taggiasche.
Toast met avocado, omelet met rucola, tomaat en mozzarella
Tortiglione met broccoli, ham en Passendale kaas.
Tortilla met spek, prei en champignons
Tortilla met wintergroenten
Traditionele lasagne met ham.
Salades, Wraps en belegde broodjes
Aardappelsalade met bloemkool en spinazie.
Aardappelsalade met broccoli en kippenfilet.
Aardappelsalade met coeur de boeuf tomaat, postelein en witte asperges.
Aardappelsalade met gerookte zalm en sprot
Aardappelsalade met rolmops en mozzarella
Aardappelsalade met salsa van groenten en worst met daslook
Belegd broodje met Italiaanse ham
Belegd broodje op de wijze "Pizza"
Bloemkoolsalade met kalkoen cervela
Boterham met omelet, rauwe ham, cheddar en pesto.
Broodje met peer, brie en rauwe ham.
Broodje met rode pesto en rauwe ham.
Broodje met roerei en chorizo
Broodje met tomaat en mozzarella.
Bruine boterham met Passendale kaas en pancetta.
Burrata met avocado en chorizo.
Burrata met tomaten, ansjovis en pijnboompitten
Ciabatta met brie en aardbeien.
Couscoussalade met beenham.
Couscoussalade met sardines, zongedroogde tomaten en komkommer.
Croque Monsieur met Breydel spek en tomaten
Croque monsieur met brie en appel.
Croque monsieur met chorizo en mozzarella
Eiersalade met witloof, veldsla en witte bonen.
Elzasser aardappelsalade met saucisson.
Gegratineerde croque-monsieur met Breydel spek, peer en abdijkaas.
Gegratineerde toast met Breydelspek, champignons, spruiten en Brie
Gepaneerd broodje met salami, leerdammer en salie
Geroosterde boterham met kruidenkaas, scheuten en verse kruiden
Gevulde tomaat met hamsalade.
Grijze garnalensalade met aspergepunten en nieuwe aardappelen
Grijze garnalensalade met quinoa en feta.
Hamsalade met platte kaas en verse kruiden
Hartig wentelteefje met Coulommier kaas, champignons en ham
Herfstsalade met wildpastei en parelcouscous.
Hotdog met champignons en spekjes.
Krokante brie blokjes met slaatje van appel en komkommer
Lauwe aardappelsalade met gekonfijte eendenmaagjes
Lookbroodje met spek, tomaat en veldsla.
Meloenschotel met rauwe ham.
Parelcouscous slaatje met gerookt paardenvlees, burrata en saliepesto
Pastasalade met gerookte zalm.
Pastasalade met tonijn en ananas.
Penne salade met broccoli, gerookte zalm en mozzarella
Quinoa salade met Breughel preskop
Radijs en komkommersalade.
Rijstsalade met gerookte makreel
Rosbiefrolletjes met witloof
Salade met aardbeien, blauwe bessen en kruiden.
Salade met gerookte forel en zoete aardappel.
Salade van quinoa met rauwe ham en meloen
Salade van tarwekorrels met granaatappelpitten en kerstomaten
Stokbrood met kruidenkaas, kerstomaten en ham
Tortilla wraps met kruidenkaas, spek, cheddar en spiegelei
Vlugge pizza met tomatenpesto en salami
Wildpastei en Ganda Ham met witloofsalade.
Witloofsalade met veldsla en appel.
Wrap met brie, spek en champignons
Wraps met ham en avocado
Wraps met sardines en groentjes
Sauzen
Béarnaise saus
Bechamelsaus
Bolognese saus
Braambessen coulis.
Coulis van aardbeien met munt
Guacamole
Mayonnaise met de handmixer
Mousselinesaus
Pesto van basilicum
Pesto van dragon
Pesto van rucola
Pesto van salie
Pesto van zongedroogde
Provençaalse saus.
Salsa van avocado en tomaten
Tomatensaus
Tomatentapenade
Wildsaus
Dranken/Siropen/Azijnen/Oliën
Advocaat.
Bieslookbloemetjes azijn
Cocktail Hugo
Mocktail van Gimber en vlierbloesemsiroop
Vlierbloesemsiroop
Homepage
Abonneren op:
Posts (Atom)
De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten
Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.
Hesperolletjes met bloemkool.
Ingrediënten voor 8 rolletjes : 8 sneden gekookte ham, ½ bloemkool, 100 gr mascarpone, 1 klp gehakte rozemarijn, 60 gr geraspte emmentaler, ...
Driekoningentaart.
Ingrediënten : 2 plakken bladerdeeg, 2 dooiers+1 slp melk mengen om te doreren, 1 boon of amandel of popje Voor de patissière creme : 2 doo...
Franse flantaart.
Ingrediënten voor 8 personen : kruimeldeeg , 5 dl melk, 2,5 dl room, 115 gr suiker, 100 gr dooiers , 50 gr maïzena. 1) Het kruimeldeeg ber...
Sinterklaaskoeken
Ingrediënten : 500 gr bloem T45 of 00, 2 dl melk, 75 gr suiker, 1 ei, 1 dooier, 140 gr gesmolten koude boter, 25 gr gist, 8 gr zout, kaneel...
Witloof met spinazie, Brugse Blomme en gerookt spek.
Ingrediënten voor 4 personen : 8 witloof stronken, 8 sneetjes gerookt spek, 150 gr jonge spinazieblaadjes, 50 gr Brugse Blomme, klontje bote...
Parmentier schotel met kip, ham, witloof en kaas.
Ingrediënten : 300 gr kippenfilet, 4 sneden gekookte ham, 650 gr witloof, 1 slp olijfolie, klontje boter en boter om de vorm in te smeren, p...
Kippenballetjes met broccoli en aardappelen.
Ingrediënten : 350 gr kippengehakt, gehaktkruiden , 1 ei, 1 slp paneermeel, 250 gr mascarpone, 60 gr gemalen emmentaler, 2 takjes dragon, 3...
Scampi met broccolimousse.
Ingrediënten voor 5 hapjes : 3 grote broccoliroosjes, 5 scampi, currypoeder, 2 à 3 slp room, olijfolie, peper en zout, bladpeterselie. 1. D...
Brusselse wafels
Ingrediënten ongeveer 12 stuks : 250 gr patisserie bloem, 250 gr zelfrijzende bloem, 100 gr maïzena, 35 gr verse gist, 5 dl melk, 5 dl spui...
Piro's
Ingrediënten voor ongeveer 10 à 12 stuks : 500 gr bloem voor pistolets (bloem met veel eiwitten), 28 gr gist, 300 gr ijskoud water, 20 gr sm...