Ingrediënten : 1 kg varken/runds gehakt, 50 gr spek, 1 ui, 1 teentje look, 2 wortels, 140 gr tomatenpuree, 2 dl rode wijn, 1 blik of tetra van 500 gr tomatenblokjes, 5 dl passata, 250 gr champignons, 2 rode paprika’s, 1 klp gedroogde oregano, 4 takjes verse oregano, 2 blaadjes laurier, 4 takjes tijm, 2 takjes rozemarijn, gedroogde chili, olijfolie, 1 dl groentebouillon.
5) Het gehakt in de olijfolie rul bakken. De groenten, de tomatenpuree en het spek bijvoegen, eventjes laten meebakken, de bouillon bijgieten en verder een 5 tal minuten laten sudderen. Alles goed omroeren.
6) Het kruidentuiltje en de gedroogde oregano en de chili bijdoen.
7) De passata, de tomatenblokjes en de rode wijn bijgieten en dit 50 à 60 minuten laten sudderen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten