Ingrediënten 2 pers. : 2 varkenskoteletten, 1 bussel wortelen, 400 gr krieltjes, 1 handvol tijm, 1 rode ui, olijfolie, grof zout, klontje boter.
Voor de dragonboter : 125 gr malse boter, 4 grote takken dragon, peper, zout, enkele druppels worcestershiresaus.
1. De wortelen schillen.
2. De rode ui pellen en in dunne schijfjes snijden.
3. De krieltjes goed wassen en de grote in 2 snijden.
5. De wortelen, ui en krieltjes in een ovenschotel doen. Besprenkelen met olijfolie. Bestrooien met grof zout en de tijm er over verdelen. De schotel 25 minuten in de oven plaatsen. Indien men een stoomoven heeft gebruikt men de stand 170° met stoom.
6. Dragonboter bereiden : De blaadjes van de dragon heel fijn snijden. Mengen met de malse boter, peper, zout en worcestershiresaus. Van de boter een rolletje vormen en in aluminium papier rollen. In de koelkast laten opstijven.
7. Klontje boter warmen en de koteletten aan beide kanten bruin bakken. Kruiden met peper en zout. De koteletten verder afbakken in de oven tussen 5 à 10 minuten naargelang de dikte.
8. Op een bord de kotelet schikken met daarop een schijfje dragonboter. De wortelen en de krieltjes ernaast leggen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten