Ingrediënten voor 2 personen : 180 gr volkoren penne, 350 gr gekookte ham, 40 gr boter, 50 gr bloem, 5 dl melk, 1 broccoli, 150 gr geraspte cheddar.
2. De broccoli in roosjes verdelen, spoelen en 6 à 7
Spoelen met koud water.
3. De ham in blokjes snijden.
4. Een ovenvaste schotel inwrijven met boter.
6. De boter smelten, vermengen met bloem, al roerend eventjes laten bakken zonder kleuren en nu de melk al kloppend bijgieten. Wanneer de saus mooi glad is van het vuur de ½ van de kaas bijvoegen, alsook de ham en de broccoli. Dit mengsel voegt men nu bij de penne. Alles voorzichtig mengen en bijkruiden met peper en zout.
7. De ovenschaal opvullen met de penne mengeling en bestrooien met de rest van de cheddar.
8. Deze schotel gedurende 25 à 30 minuten in de oven plaatsen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten