Ingrediënten 2 pers. : 6 stronken witloof, 6 sneden ham, 25 gr geraspte emmentaler.
Voor de puree : 500 gr bloemige aardappelen, 1 ei, 1 klontje boter, 50 gr geraspte emmentaler, 2 dl melk, peper, zout, nootmuskaat.
Voor de kaassaus : 50 gr bloem, 40 gr boter, 75 gr geraspte emmentaler, 5 dl melk, peper, zout, nootmuskaat.
2. Witloof spoelen, het harde gedeelte onderaan wegsnijden en het witloof in de lengte in 2 snijden. Het witloof in een sauteuse leggen met een klontje boter en een bodempje water. Kruiden met peper en zout. Zachtjes met deksel gedurende 10 minuten laten garen.
5. De oven verwarmen tot 180°.
6. Schik de hamrollen in een ingeboterde ovenschotel en overgiet met de kaassaus. Bestrooi met de geraspte emmentaler.
7. De schotel ongeveer 20 à 25 minuten in de oven plaatsen tot men een mooi goudbruin korstje heeft.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten