Ingrediënten voor 6 à 8 pers. : 6 middelgrote Jonagold appelen, 50 gr bloem, 50 gr maïzena, 90 gr rietsuiker, 100 gr gesmolten boter, 3 eieren, 10 gr bakpoeder, snuifje zout, ½ klp kaneel.
1. Schil de appelen, snij ze in 4, klokhuis uithalen en in blokjes snijden.2. Oven verwarmen op 180°.
3. In de kom van de keukenrobot de eieren met de rietsuiker opkloppen tot een ruban (witte massa). Nu verder gaan met een houten lepel en de gesmolten boter, bloem maïzena, bakpoeder, zout, kaneel onder het eimengsel spatelen tot een mooie homogene deeg. 4. Nu voorzichtig de appelen onder het deeg mengen.
5. Vorm inboteren en het deeg in de vorm storten.
6. In de oven bakken
gedurende 45 minuten. Eventjes wachten voor het ontvormen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten