vrijdag 21 april 2023

Verse sardientjes gebakken met salade van quinoa en aubergine.

Ingrediënten voor 4 hapjes : 4 sardines, 75 gr quinoa, 1/3 aubergine, ½ rode ui, 3 radijzen, 5 takjes koriander, 1 slp Griekse yoghurt, olijfolie, ½ limoen, raz el hanout.

1. De sardines fileren of vragen aan de visboer om dit te doen. Kruiden met raz el hanout en zeker een 30 tal minuten laten marineren in de olijfolie.
2. Quinoa koken zoals vermeld op de verpakking. Afgieten en laten afkoelen.
3. De rode ui pellen en fijn snipperen.

4. De aubergine wassen, in blokjes snijden. Olijfolie verwarmen en de aubergine samen met de rode ui aanbakken gedurende 7 minuten. Laten afkoelen.
5. De radijzen in kleine blokjes snijden.
6. De koriander fijn snijden.
7. De limoen wassen en de schil raspen. De limoen persen.
8. De quinoa mengen met de aubergine, de radijzen, de koriander, de yoghurt, de rasp en de het sap van de limoen, 2 à 3 slp olijfolie. Kruiden met raz el hanout, peper en zout.
9. Olijfolie warmen en de sardine filets bakken.
10. In een kommetje wat quinoa salade doen en erboven 2 sardine filets schikken. Garneren met enkele blaadjes koriander.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.