zondag 15 juni 2025

Salade van gerookte makreel met feta.

Ingrediënten voor 3 à 4 personen : 1 grote makreel, 2 sneden toastbrood, olijfolie, 1 ½ klp gedroogde oregano, 200 gr zure room, 1 slp mayonaise, 10 tal basilicumblaadjes, 6 augurken, 16 tal kerstomaten, 1 komkommer, 1 salade, ½ rode ajuin of 1 kleine.

1) Verwijder de dikke nerven van de sla en spoel.
2) Blender de augurken en de basilicum.
3) Zure room met de mayonaise mengen, de geblenderde augurken en basilicum bijdoen en alles goed mengen. Kruiden met peper, zout en ½ klp oregano.
4) Schil de komkommer en snij in blokjes.
5) De kerstomaten spoelen en halveren.
6) De rode ajuin in heel fijne rondellen snijden.
7) De feta kaas in blokjes snijden.
8) Het toastbrood in blokjes versnijden. Olijfolie goed warmen en het brood bruin bakken met 1 klp oregano. Indien nodig tijdens het bakken nog wat olijfolie op het brood doen. Het brood regelmatig omkeren,dit gaat tamelijk vlug.
9) De makreel fileren of filets aankopen en in stukken verdelen.
10) Schik al deze ingrediënten mooi op een bord.
11) Serveer er de saus apart bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Salade van groene boontjes, rode paprika en mozzarella.