zaterdag 14 juni 2025

Kruidenbrood.

Ingrediënten: 300 gr volkoren 4-granenmeel, 6 à 7 slp gehakte groene kruiden (bieslook, lavas, oregano, salie, dragon enz…), 1 teentje look, 17 gr gist, 3 dl water, 20 gr olijfolie (voor het deeg), 9 gr bakkerszout, 60 gr geraspte emmentaler, 1,5 dl olijfolie.

1. Doe de bloem in de mengkom van de keukenrobot, maak een kuiltje en doe er de verkruimelde gist bij. Giet het water erbij alsook de 20 gr olijfolie. Kneed 5 minuten op lage stand. Doe het zout erbij en kneed nogmaals 5 minuten op hogere stand.
2. Laat het deeg rijzen tot het verdubbeld is, ongeveer 35 minuten.
3. Pel en snipper de look fijn. Doe alle kruiden in de blender met de look, emmentaler en de 1,5 dl olijfolie en mix tot een gladde
kruidenmassa.
4. Ontgas het deeg en plooi in de lengte en in de breedte in 3.
5. Rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 20 op 25 cm.
6. Strijk de kruiden op het deeg uit en rol het deeg tot een rol.
7. Vet een rechthoekige broodvorm in.
8. Plaats de deegrol in de vorm en laat dit 40 à 45 minuten rijzen.
9. Verwarm de oven op 215°.
10. Bak het brood met stoom 35 minuten, maar na 10 minuten de oven minderen op 195°.
11. Ontvormen en afkoelen op een rooster.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Salade van groene boontjes, rode paprika en mozzarella.