Ingrediënten voor 2 personen : 180 gr risotto rijst, 7,5 dl groentenbouillon, 1 sjalot, 1 teentje look, 30 gr geraspte parmezaan, 40 gr boter, peper, zout, 1 limoen, 10 groene asperges, 250 gr gerookte spekblokjes, 2 eieren, olijfolie.
2) De asperges 6 minuten stomen.
3) De spekblokjes bakken zonder vet in een anti kleefpan.
4) De asperges uithalen, deppen met keukenpapier. inwrijven met olijfolie en kort grillen.
6) Voor de risotto : de fijngesnipperde sjalot en look in olijfolie fruiten. De rijst bijdoen tot die glazig wordt. Beetje bij beetje de warme
7) Nu van het vuur nemen en al roerend het spek, de limoenzeste, de boter en de parmezaan bijvoegen.
8) De spiegeleieren bakken.
10) Op een bord de risotto schikken, daarop de asperges en het spiegelei.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten