woensdag 31 januari 2024

Witloofrolletjes met ham op z’n Italiaans.

Ingrediënten voor 8 witloofrolletjes : 8 stronken witloof, 8 sneden gekookte ham, 1 bolletje mozzarella, 1 blik van 400 gr tomaten, 1 sjalot, ½ klp oregano, 40 gr tomatenpuree, 1 teentje look, 2 dl groentenbouillon, basilicum.

1. Het witloof spoelen, het harde gedeelte onderaan verwijderen. Het witloof in een sauteuse schikken met enkele klontjes boter, peper en zout en 2 cm water. Met deksel laten gaar koken. Het witloof uit de sauteuse nemen en laten uitlekken. Het vocht opvangen.

2. De saus bereiden : de fijngesnipperde sjalot en look fruiten in olijfolie, tomatenpuree bijvoegen en eventjes laten bakken. Het blik tomaten, het vocht van het witloof en de bouillon bijvoegen. Kruiden met oregano, peper en zout. Laten zacht pruttelen gedurende 30 minuten
zonder deksel.
3. Oven voorverwarmen op 180°.
4. Rol elke stronk witloof in een snede ham. Giet een laagje tomatensaus in een ovenvaste schotel. Schik de witloof rolletjes op de saus en giet er nu de rest van de saus over. Verdeel de mozzarella over de saus en plaats de schotel gedurende 25 minuten in de oven.
5. Schik 2 witloofrolletjes op een bord en garneer met basilicum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Mousse van witte chocolade, mascarpone en munt met aardbeien.