Ingrediënten voor 2 personen : 2 varkensoesters van 175 gr, klontje boter, 1 kleine ui, peper, zout, 2 dl bruine fond, 1 slp honing, 5 takjes tijm, 1 tomaat, 300 gr groene bonen.
1. De topjes van de groene bonen afbreken en nazien op draden. Wassen en in kokend water beetgaar koken. Spoelen onder ijskoud water.
2. De ui pellen en fijn snipperen. In beetje boter stoven, na 3 minuten de boontjes bijvoegen en 2 minuten stoven. Kruiden met peper en zout.
3. De tomaat monderen, de zaadjes uithalen en het vruchtvlees in blokjes snijden.
4. De varkensoesters aan beide kanten mooi bruin bakken in klontje boter. Kruiden met peper en zout. Het vlees uit de pan nemen. De pan deglaceren met de bruine fond, de honing en de tijm. 5 Minuten laten inkoken en het vlees en de tomaten bijvoegen. Nog 2 à 3 minuten zachtjes laten sudderen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten