zondag 4 februari 2024

Lookbroodje met spek, tomaat en veldsla.

Ingrediënten : stokbrood, 1 tomaat, 6 sneden gerookt spek, Provençaalse kruiden, handvol veldsla, olijfolie, 1 slp Grana Padano in schilfers,
Lookboter : 50 gr malse boter, 2 takjes krulpeterselie, 1 knoflookteentje, peper, zout.
Recept : Stokbrood

1. Al de ingredienten voor de lookboter in de blender mixen.
2. De tomaat monderen, pellen en in dunne schijfjes snijden.
3. Het spek krokant bakken.
4. De oven verwarmen op 130°. Niet warmer anders wordt het brood te hard.
5. Het stokbrood in de lengte in 2 snijden. In het vet van het spek het brood warmen. Het brood besmeren met de lookboter, bedekken
met tomatenschijfjes en krokant spek. Bestrooien met de kaasschilfers. Gedurende 8 à 10 minuten in de oven plaatsen.
6. De broodjes op een bord schikken, garneren met veldsla en besprenkelen met enkele druppels olijfolie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.