vrijdag 20 juni 2025

Gevulde tomaat met tonijn, witloofsla.

Ingrediënten voor 3 à 4 tomaten : 1 blik tonijn van 200 gr, 2 hardgekookte eieren, 1 klp kappertjes, 1 slp fijngesneden platte peterselie, 1 slp mayonaise, 1 slp yoghurt, 3 à 4 tomaten.
Voor de witloofsla : 3 stronken witloof, 1 blik 400 gr witte bonen, ½ komkommer, 1 slp mayonaise, 1 slp yopghurt, sap van ¼ citroen.

1. De tonijn laten uitlekken.
2. De tomaten monderen, pellen en uithalen. De binnenkant bestrooien met zout en omgekeerd laten uitlekken.
3. De hardgekookte eieren met een vork fijnpletten en mengen met de tonijn, de peterselie, de yoghurt, de mayonaise en de kappertjes.
4. De witte bonen spoelen en uitlekken.
5. Het witloof spoelen en in fijne reepjes snijden. Besprenkelen met het citroensap.
6. De komkommer schillen, in de lengte in 2 snijden, zaadjes uithalen en in halve ringen snijden.
7. De bonen, witloof en komkommer mengen met de mayonaise en de yoghurt.
8. De tomaten opvullen met de tonijn.
9. Op een schotel de witloofsla schikken en daarop de tomaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Salade van groene boontjes, rode paprika en mozzarella.