vrijdag 20 juni 2025

Aardbeientaart met rabarber en mascarponecrème.

Ingrediënten : kruimeldeeg, 500 gr aardbeien, 4 gr gelatine, 15 cl aardbeiencoulis
Voor de rabarbercompote : 1,5 kg rabarber, 1 slp vanille-extract, 100 ml ahorn siroop, 50 gr vanillepoeder.
Voor de mascarpone crème : 250 gr mascarpone, 100 gr verse kaas, 100 gr poedersuiker, 125 ml room, 1 klp citroensap, zeste van citroen.

1) Bereid de kruimeldeeg en bak blind. Laat op een rooster afkoelen.
2) De rabarber compote : Verwijder het taaie onderste deel van de rabarber. Spoel de rabarber stengels en verwijder eventueel de taaie schil. Snij in kleine stukjes.
3) Doe de rabarber in een pot met de ahorn
siroop en het vanille-extract. Breng aan de kook en laat dit 20 minuten op zacht vuur garen. Nu en dan roeren.
4) De vanillepoeder oplossen in een beetje water en bij de compote roeren. Een
paar minuten laten opkoken. Laten afkoelen.
5) De rabarbercompote verdelen op het afgekoelde deeg.
6) De room opkloppen.
7) De mascarpone mengen met de verse kaas en de
poedersuiker. De room, het citroensap en de zeste onder het mascarponemengsel spatelen.
8) Het mascarponemengsel over de rabarbercompote verdelen. Glad strijken.
9) De gelatine weken.
10) De aardbeien spoelen en versnijden in stukjes.
11) De aardbeiencoulis opwarmen en de geweekte gelatine erin mengen. Een beetje laten afkoelen.
12) De aardbeien mengen met de coulis en over het mascarponemengsel verdelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Croque met ham, avocado en kruidenkaas.