Ingrediënten : karkassen van wild, 1 grote ajuin, 1 wortel, 1 slp tomatenpuree, 2 teentjes look, 1 takje tijm, 1 laurierblad, enkele jeneverbessen, enkele zwarte peperbollen, 3 dl rode wijn, 1 soeplepel blauwe bessenconfituur, klein stukje fondant chocolade.
1) De karkassen in stukken snijden.
2) De ajuin pellen en in repen snijden. De look fijn snijden.
3) Olijfolie warmen en de karkassen met de ajuin, wortel, tomatenpuree en de look goed bruin bakken. De tijm, laurier, jeneverbessen, zwarte peperbollen bijvoegen. Blussen met de rode wijn en water tot de karkassen helemaal onder staan. Aan de kook brengen en afschuimen. Zachtjes gedurende 4 a 6 uur laten sudderen. De fond zeven.
4) 1 liter fond inkoken tot de helft. De rest van de fond kan men invriezen. De confituur en chocolade vermengen met de fond. Kruiden met zout en peper. Indien men een dikkere saus wil mag men een beetje beurre manié toevoegen. Juist voor het serveren de saus mixen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten