donderdag 3 november 2022

Waterzooi van kabeljauw, scampi en witloof

Ingrediënten 2 pers. : 275 gr kabeljauwhaasje, 6 scampi, 2 wortel, 1 preiwit, 2 stronken witloof, ½ lt visfumet, 1 dl mosselvocht, klontje boter, 1 dl room, 1 eidooier, platte peterselie, citroensap, peper, zout, venkelzaad

1. Spoel het witloof, halveer en verwijder het harde gedeelte onderaan. Bak gaar in klontje boter. Kruid met peper en zout.
2. Schil de wortelen en snij in blokjes.
3. Spoel de prei en snij in have ringen.
4. Breng de visbouillon en het mosselsap aan de kook, laat 15 minuten zachtjes inkoken. Kruid met peper, zout en venkelzaad. Doe er de wortelen bij en laat 10 minuten zachtjes koken, na 5 minuten ook de prei bijvoegen.
5. Klop de dooier los in de room.

6. Doe de vis en scampi in de bouillon en laat 2 à 3 minuten pocheren. Haal de vis en de scampi voorzichtig uit de bouillon en schik ze in een diep bord. Warm houden
7. Giet het eiermengsel bij de bouillon en breng tot aan het kookpunt. Doe er citroensap bij naar smaak. Bijkruiden met peper en zout.
8. Giet de bouillon over de vis. Schik er het witloof bij en garneer met de peterselie.
9. Lekker met gekookte aardappelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Varkenswangen met wortelen en bier.