woensdag 2 november 2022

Gevulde champignons met bloedworst en appel.

Ingrediënten voor een 16 tal champignons : 200 gr bloedworst, 1 appel, ½ bussel lente-ui, 1 sjalot, 16 grote champignons, oregano Santa Maria

1) De oven voorverwarmen op 175°.
2) De steeltjes van de champignons verwijderen.
3) De sjalot fijnsnijden
4) De lente-ui in rondellen snijden.

5) De appel in kleine blokjes snijden.
6) Het vel van de bloedworst doen.
7) De steeltjes van de champignons, sjalot, lente ui en bloedworst blenderen. Kruiden met peper en oregano. De stukjes appel bijdoen en kort nog even blenderen. De stukjes appel mogen zichtbaar blijven.

8) De champignons met de bloedworst bereiding opvullen.
9) Een ovenvaste schotel met olijfolie inwrijven en daar de champignons in schikken. Nog een beetje oregano over strooien en besprenkelen met olijfolie. Bijkruiden met peper.
10) De champignons 15 à 20 minuten in de oven plaatsen.
11) Met een slaatje kan men dit serveren als lunch.
12) Men kan dit ook serveren als side dish bij wild of vlees.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.