Ingrediënten voor 2 personen : 4 kippenpillons, 200 gr rookworst, 175 gr rijst, ½ broccoli, 1 bosje lente-ui, 1 ajuin, 1 teentje look, 1 slp grof gehakte bladpeterselie, 1 blik kerstomaten, 5 dl kippenbouillon, olijfolie, kippenkruiden, peper en zout.
2) De ajuin en het teentje look pellen en fijn snipperen.
3) Het donkerste groen van de lente-ui verwijderen, de rest in fijne ringen snijden en het wit en het groen apart houden.
4) De rookworst in plakjes van ongeveer 1 cm snijden.
6) In een sauteuse wat olijfolie warmen en de ui, het wit van de lente-ui en de look fruiten. De rijst en de rookworst bijvoegen. Het blik kerstomaten en de bouillon bijgieten en tot aan het kookpunt laten komen. De kippenpillons boven op de rijst leggen, het vuur verminderen en op zacht vuur met deksel laten sudderen. Na 5 minuten de broccoli bijvoegen. Nu nog 15 à 20 minuten zacht laten garen. Nu en dan nazien of er nog genoeg vocht is. Toch proeven dat de kip en de rijst gaar is.
7) Afwerken met de peterselie en het groen van de lente-ui.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten