Ingrediënten voor 2 personen : 250 gr zalmfilet, 1 kg mosselen (koken en uit de schelp halen), 2 stengels prei, 1 wortel, 1 sjalot, 1 teentje look, ½ citroen, 3 dl mosselsap, 1 blik tomatenblokjes, 1 handvol grof gesneden bladpeterselie.
2) De wortel schillen en in blokjes snijden.
3) De sjalot en de look pellen en fijn snipperen.
4) Verhit olijfolie in een pot en sjalot en look fruiten. De prei en de wortel toevoegen en alles 3 minuten laten stoven. Het blik tomaten bijvoegen alsook het mosselsap. Zonder deksel zachtjes laten koken tot de groenten gaar zijn. Naar smaak citroensap bijvoegen alsook de mosselen. Nu niet meer verwarmen zodanig dat de mosselen niet verder garen.
5) De zalm in olijfolie bakken.
6) Het groenten-mossel mengsel in een schotel doen en daar op de zalm garneren. Bestrooien met bladpeterselie.
Lekker met rijst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten