donderdag 6 januari 2022

Spaghetti met Breydelspek en spruiten.

Ingrediënten voor 2 pers. : 220gr spaghetti, 300 gr Breydelspek, 250 gr spruiten, 200 gr ricotta, 1 dl room, 30 gr geraspte Grana Padano, klontje boter, curry, kurkuma.

1. Dikke sneden Breydelspek versnijden in reepjes.
2. De spruiten wassen en indien nodig de buitenste bladeren verwijderen. De spruiten in 4 snijden. Water koken en de spruiten gedurende 10 minuten garen. Afgieten en spoelen met koud water.
3. De spaghetti koken zoals vermeld op de verpakking. Afgieten en een beetje van het kookvocht opvangen.



4. Klontje boter smelten in een sauteuse en de Breydelspek aanbakken, spruiten bijvoegen en de ricotta en de room. Alles opwarmen en nu de spaghetti bijvoegen. Goed alles mengen. Indien nodig wat kookvocht bijvoegen. Kruiden met curry en kurkuma, zout en peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.