donderdag 20 juli 2023

Confituur van abrikozen, vlierbloesemsiroop, rozemarijn.

Ingrediënten : 600 gr abrikozen, 1 limoen, 1 grote sinaasappel, 1 dl vlierbloesemsiroop, enkele takjes rozemarijn, geleisuiker maxi fruit (1,500 kg fruit voor 500 gr suiker).

1) Abrikozen spoelen, ontpitten en in kleine stukjes snijden.
2) De appelsien en de limoen uitpersen.
3) De abrikozen met het limoensap, het appelsiensap en de vlierbloesemsiroop laten koken tot de abrikozenstukjes zacht zij,n. Laten afkoelen.

4) De rozemarijn fijnhakken.
5) De afgekoelde abrikozen met het sap afwegen en de nodige suiker bijdoen, alsook de rozemarijn.
6) Ongeveer 12 uur in de frigo laten rusten.
7) Na de rusttijd de confituur aan de kook brengen en vanaf het kookpunt nog 4 minuten rekenen.
8) De potten spoelen met heet water. De potten tot helemaal boven opvullen. Deksel opdoen en omkeren tot de confituur afgekoeld is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Varkenswangen met wortelen en bier.