woensdag 19 juli 2023

Terrine van zalmforel en gerookte forel.

IngrediënteIn voor 1 terrine van ongeveer L27cmxB12cmxH8cm : 600 gr verse zalmforelfilet, 3 tomaten, 5 eieren, 250 gr gerookte forelfilet, 250 gr groene bonen, 5 dl visfumet, 10 blaadjes van 2,5 gr gelatine.
Voor de saus : 2 slp mayonaise, 1 slp yoghurt, gehakte kervel, peper en zout.

1) De zalmforel filet van alle graten ontdoen, kruiden met peper en zout en gaar stomen. Laten afkoelen.
2) De oven opwarmen op 100°.
3) De tomaten konfijten : de tomaten monderen, in 4 snijden, zaadjes verwijderen, op een ovenvaste schotel , kruiden met peper en zout , besprenkelen met olijfolie en gedurende
1 uur in de oven plaatsen.
Laten afkoelen.
4) Eieren koken gedurende 10 minuten. Direct in koud water dompelen. Pellen. Het wit van het geel scheiden en afzonderlijk fijn hakken
in mimosa.
5) De groene boontjes spoelen en topjes verwijderen, in kokend water opzetten.

Gedurende 7 à 9
minuten laten koken. Direct met koud water spoelen.
6) De gelatine blaadjes weken in koud water. Een beetje van de visfumet opwarmen en de gelatineblaadjes daarin oplossen. Dit nu bij de rest van de visfumet doen.
7) Voor de saus alle ingrediënten goed mengen.
8) De terrine schotel bekleden met plastiekfolie. Men zorgt ervoor dat de folie aan alle kanten goed overhangd.
9) De terrine samenstellen, men begint met de zalmforelfilet, dan de tomaten, boontjes, gerookte forel, eiwit, eigeel en terug zalmforel. Tussen iedere laag giet men een beetje visfumet. Na de laatste laag zalmforel licht aandrukken en nog wat visfumet over gieten. De zijkanten van de plastiekfolie over plooien.
10) Zeker 6 uur in de frigo laten rusten.
11) Opdienen met een slaatje en het sausje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.