IngrediënteIn voor 1 terrine van ongeveer L27cmxB12cmxH8cm : 600 gr verse zalmforelfilet, 3 tomaten, 5 eieren, 250 gr gerookte forelfilet, 250 gr groene bonen, 5 dl visfumet, 10 blaadjes van 2,5 gr gelatine.
Voor de saus : 2 slp mayonaise, 1 slp yoghurt, gehakte kervel, peper en zout.
3) De tomaten konfijten : de tomaten monderen, in 4 snijden, zaadjes verwijderen, op een ovenvaste schotel , kruiden met peper en zout , besprenkelen met olijfolie en gedurende
1 uur in de oven plaatsen.
5) De groene boontjes spoelen en topjes verwijderen, in kokend water opzetten.
6) De gelatine blaadjes weken in koud water. Een beetje van de visfumet opwarmen en de gelatineblaadjes daarin oplossen. Dit nu bij de rest van de visfumet doen.
7) Voor de saus alle ingrediënten goed mengen.
8) De terrine schotel bekleden met plastiekfolie. Men zorgt ervoor dat de folie aan alle kanten goed overhangd.
9) De terrine samenstellen, men begint met de zalmforelfilet, dan de tomaten, boontjes, gerookte forel, eiwit, eigeel en terug zalmforel. Tussen iedere laag giet men een beetje visfumet. Na de laatste laag zalmforel licht aandrukken en nog wat visfumet over gieten. De zijkanten van de plastiekfolie over plooien.
10) Zeker 6 uur in de frigo laten rusten.
11) Opdienen met een slaatje en het sausje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten