vrijdag 21 juli 2023

Mousse van verse kaas met frambozen.

Ingrediënten voor 6 personen : 250 gr magere verse kaas, 250 gr frambozen (of ander rood fruit), 4 eiwitten, 150 gr suiker, 250 gr room, 12 lepels frambozencoulis.

• Giet 1 à 2 cm frambozencoulis in de glaasjes. Zet 10 minuten in de diepvries.
• Doe de eiwitten in een diepe pan. Verwarm op laag vuur en klop goed schuimig terwijl men de suiker geleidelijk toevoegt.

• Zet de pan in koud water om het bakproces stil te leggen en blijf nog enkele minuten doorkloppen.
• Klop de room half op.
• Klop de kaas een beetje los. Voeg het Italiaans schuim in twee keer toe aan de kaas. Zo krijg je geen klonters.
• Spatel de room onder de kaas.
• Leg ½ van de frambozen in de glaasjes.
• Lepel de ½ van de mousse in de glaasjes, nu nogmaals frambozen en terug mousse.
• Garneren met enkele frambozen en munt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.