zaterdag 22 juli 2023

Aardappelsalade met broccoli en kipfilet.

Ingrediënten voor 2 personen : 5 à 6 aardappelen, ½ sla, 2 eieren, ½ broccoli, 300 gr kipfilet, 1 lt kippenbouillon, 1 tomaat, 3 à 4 lente-ui, gehakte bieslook, 3 lepels mayonaise, 1 lepel Griekse yoghurt.

• De kipfilets 8 minuten zachtjes laten koken in de bouillon. In de bouillon laten afkoelen en in reepjes snijden.
• De aardappelen schillen. In stukken snijden. Koken en laten afkoelen.
• De broccoli spoelen en in roosjes verdelen, opzetten in kokend water en 5 minuten laten koken. Alkoelen onder stromend koud water.

• Eieren 9 minuten koken en afkoelen in koud water.
• De sla kuisen.
• De tomaten pellen en in partjes snijden.
• De lente-ui wassen en in fijne rondellen snijden.
• De mayonaise mengen met de yoghurt.
• De afgekoelde aardappelen mengen met mayonaise, de bieslook en de lente-ui.
• Op een schotel salade leggen, in het midden de aardappelsla en garneren met de eieren, de tomaten, de kipfilet en de broccoli.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.