zondag 23 juli 2023

Risotto met chorizo, geroosterde rode paprika.

Ingrediënten voor 2 personen : 170gr rijst (voor risotto), 7 dl kippenbouillon, 1 sjalot, 30 gr geraspte parmezaan, 40 gr boter, peper, zout, 1 rode paprika, 100 gr chorizo, 1 klp gerookte paprikapoeder.

1) De oven opwarmen op 180°.
2) De paprika schillen, in repen snijden besprenkelen met olijfolie, peper en zout. In de oven plaatsen gedurende 20 à 25 minuten. Uit de oven halen en in blokjes snijden.
3) De kippenbouillon verwarmen.
4) De sjalot fijnsnipperen.
5) De chorizo in stukjes snijden.
6) 1 slp olijfolie verwarmen, sjalot bijvoegen. Rijst bijvoegen en laten zweten gedurende 2 à 3 minuten. Al roerend telkens 1 pollepel bouillon bijvoegen. Wanneer de bouillon bijna volledig opgeslorpt is door de rijst de volgende pollepel bijdoen. Dit duurt ongeveer 13 à 15 minuten. Dan moet de rijst klaar zijn.
7) Nu van het vuur de parmezaan, de in blokjes gesneden boter, chorizo en de rode paprika bijvoegen. Kruiden met de gerookte paprikapoeder en indien nodig peper en zout.
Lekker met een stukje gebakken vis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.