donderdag 2 december 2021

Tomatensaus.

Ingrediënten voor ongeveer 1 lt tomatensaus : 1 blik tomatenstukjes, 1 klein blik tomatenpuree, 2 wortels, 1 grote ui, 6 dl groentenbouillon, 1 teentje look, 1 takje tijm, 1 blad laurier, piment d’espelette naar eigen smaak.

  • De wortels schillen en de ui pellen en in stukjes snijden. De look pellen en fijn snijden. Alles fruiten met wat olijfolie.
  • De tomatenblokjes bijvoegen alsook de tomatenpuree, de tijm en de laurier. Nu de groentenbouillon bijgieten en zonder deksel 45 à 50 minuten op zacht vuur laten sudderen. Tijm en laurier verwijderen en de saus fijn mixen.
  • In het seizoen van de tomaten kan men eventueel verse tomaten gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Kabeljauw met spruitjes en wortelcoulis.