donderdag 2 december 2021

Brood met pompoenpitten en havervlokken.

Brood met pompoenpitten en havervlokken.

Ingrediënten : 500 gr bloem voor lichtbruin brood, 12 gr fijn zeezout, 325 gr lauw water, 1 slp olijfolie, 15 gr verse gist, 3 slp havervlokken, 3 slp pompoenpitten.



1. Gist en water van ongeveer 30° mengen en in de kom van de robot gieten.
2. Bloem, 2 slp pompoenpitten en 2 slp havervlokken, olie en zout bijvoegen en met de deeghaak 5 minuten kneden op lage stand en nogmaals 5 minuten iets vlugger kneden, tot men een mooi deeg bekomt. Afdekken en in de oven op 30° 1 ½ uur laten rijzen.



3. Uit de oven nemen en op een bebloemd werkblad storten en ontgassen .
4. Dit in 3 verdelen en opbollen tot 3 broodjes rond of ovaal.
5. Dit op een bakmat leggen, Terug in de oven plaatsen en afgedekt 1 uur laten rijzen op 30°.
6. Voorzichtig uit de oven nemen en de oven opwarmen tot 210°.
7. Het deeg bestuiven met lauw water, de resterende havervlokken en pompoenpitten op de broodjes strooien, met wat bloem bestrooien. Met een scherp mes inkepingen in de broodjes maken.
8. Gedurende 35 minuten bakken in een warme luchtoven met stoom.
9. Goed laten afkoelen op een rooster voor het brood te snijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Tortilla met chorizo en parmezaan.