vrijdag 3 december 2021

Erwtensoep met rookworst.

Ingrediënten : 2 lt groentebouillon, 300 gr knolselder, 1 dunne prei, 250 gr spliterwten, 1 kleine ui, 1 teentje look, 100 gr aardappelen, 1 rookworst, zout, peper, tijm en laurier, klontje boter.



1) De knolselder en de aardappel schillen en in blokjes snijden.
2) De prei in ringen snijden.
3) De ajuin en de look pellen en fijn snipperen.



4) Klontje boter smelten, groenten en spliterwten toevoegen, omroeren en de groentebouillon bijgieten, alsook tijm, laurier. Aan de kook brengen en 35 minuten zachtjes laten koken. Nu en dan roeren tot op de bodem. Tijm en laurier uithalen en de soep mixen.
5) De rookworst in plakken van ongeveer 1 cm snijden en bij de soep voegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.