vrijdag 19 november 2021

Tartiflette met prei en Breydelspek.

Ingrediënten voor 3 à 4 pers. : 1 kaas Tartiflette, 250 gr Breydelspek , 2 ajuinen, 1 teentje look, 3 wit van prei, 500 gr aardappelen, 1 dl witte wijn, 4 dl groentenbouillon, olijfolie, peper, zout.

1. Look pellen en fijn snipperen.
2. Ajuin pellen en in fijne schijfjes snijden.
3. Het wit van prei in de lengte open snijden. Spoelen en in halve ringen van 1 cm snijden.
4. De aardappelen schillen en in plakken van 3 mm snijden.
5. Breydelspek in blokjes snijden.
6. In een hoge pan of sauteuse olijfolie warmen en de look, ui en prei gedurende 5 minuten fruiten. De aardappelen bijvoegen en de wijn en bouillon bijgieten. Kruiden met peper en zout.
7. Op zacht vuur met deksel laten garen tot de aardappelen zacht zijn.
8. Het Breydelspek bakken.
9. De kaas doormidden snijden zodanig dat men 2 ronden heeft.
10. Oven verwarmen op grill stand.
11. Wanneer de aardappelen gaar zijn het Breydelspek bijvoegen en de kaas met de korstkant op de aardappelen leggen, men verdeelt de kaas zodanig dat de hele schotel bedekt is met kaas.
12. De tartiflette in het midden van de oven plaatsen en zodra men een mooie bruine korst heeft de schotel uit de oven halen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.