vrijdag 19 november 2021

Bloemkoolsoep met crumble van gehakt.

Ingrediënten : 1 grote bloemkool, 1 preiwit, 2 takken witte selder, 1 ajuin, 1,5 lt groentenbouillon, 75 gr gehakt, enkele spinazieblaadjes of platte peterselie, klontje boter, ½ koffielepel komijn, ½ klp kurkuma, peper en zout.

1. De bloemkool wassen en in roosjes verdelen.
2. Met behulp van een rasp 4 à 5 slp bloemkool crumble maken en apart houden.
3. Het buitenste blad van de prei verwijderen.
4. De dikke draden uit de selder verwijderen.

5. De ajuin pellen.
6. De prei, selder en ajuin wassen en grof versnijden.
7. Klontje boter smelten, ajuin, prei en selder fruiten. De bloemkool bijvoegen en de bouillon erbij gieten. Kruide met komijn, kurkuma, peper en zout. Dit alles gedurende 30 à 35 minuten zacht koken.
8. Het gehakt goed bruin bakken terwijl men het met een vork los roert. Het mag goed krokant zijn. Nu de geraspte bloemkool bijvoegen en laten opwarmen.
9. De soep fijn mixen. Indien de soep te dik is wat water bijvoegen.
10. In een diep bord of een kom wat soep gieten. Garneren met de crumble van gehakt en wat fijngesneden spinazie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Varkenswangen met wortelen en bier.