vrijdag 19 november 2021

Karnemelksmeus met erwtjes, grijze garnalen, zachtgekookt eitje, rucola en hazelnootboter.

Ingrediënten 2 pers. : 400 gr bloemige aardappelen, 150 gr handgepelde gepelde grijze garnalen, 125 gr erwtjes (diepvries), 1 handvol rucola, 2,5 dl karnemelk, 2 eieren, 80 + 25 gr boter, peper, zout, nootmuskaat

1. Doe de erwtjes in kokend zoutwater en laat 5 minuten zachtjes koken. Giet af en spoel met koud water.
2. De rucola spoelen en droog zwieren.
3. Kook de eieren gedurende 5 minuten. Leg direct in koud water. Pellen.
4. Schil de aardappelen, snij in gelijke stukken en kook gaar in zoutwater. Giet af en stamp fijn.
5. Warm de karnemelk lichtjes op met de 25 gr boter.


6. De aardappelen mengen met de lauwe melk en de erwtjes. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.
7. De 100 gr boter kleuren tot hazelnootboter.
8. In een diep bord wat karnemelksmeus doen. In het midden een gekookt ei schikken. Rond het ei de garnalen strooien en garneren met de rucola. Wat hazelnootboter over sprenkelen.
9. Juist voor het opdienen het ei in 2 snijden.

2 opmerkingen:

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Varkenswangen met wortelen en bier.